16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Filip Kovačević: Moram dobro trenirati kako bi ponovio prošlu sezonu

Više od autora

- vl promo-


Filip Kovačević protekle je polusezone bio standardni prvi vratar HNK Cibalia Vinkovci, a mladi vratar potpisao je novi ugovor do lipnja 2024. godine.

Sezona je bila turbulentna, s obzirom na to da smo promijenili čak trojicu trenera. Ostali smo u ligi, a s juniorima smo uspjeli izboriti prvu ligu, tako da je po mome mišljenju ova sezona uspješna za klub. Što se tiče mojih nastupa, na početku sezone bio sam rezerva, a s takvim stavom sam došao u klub. Znao sam da ću se neko vrijeme morati boriti za svoju minutažu, a u idućoj sezoni ću se morati ponovno dokazati, završenu sezonu prokomentirao je mladi golman vinkovačkog drugoligaša.

Kovačević je u Vinkovce stigao prošloga ljeta iz svog matičnog NK Osijek, a ističe kako je došao na inicijativu Marijana Antolovića, nekadašnjeg vratara Nebeskoplavih, odnosno sadašnjeg trenera vratara. Ispostavilo se da je to pun pogodak za klub, s obzirom na to da se upravo Kovačević pokazao kao jedan od ključnih faktora kluba u prošloj sezoni, a također je bio jedan od upečljativijih pojedinaca u finalnoj utakmici kvalifikacija za ulazak u prvu juniorsku ligu.

Ekipa uvijek izbaci pojedinca, za mene nije bitno tko će to biti. Najvažnije je da smo mi pobijedili. Utakmica je bila vrlo tvrda bez puno šansi, ali eto na kraju sam svoj posao dobro odradio, obranio sam taj jedan penal u raspucavanju i drago mi je da smo omogućili juniorima prvu ligu u idućoj sezoni” rekao je Filip Kovačević.

Vratar vinkovačkog drugoligaša u svojoj karijeri branio je i za mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske. Debitirao je pod izbornikom Petrom Krpanom u reprezentaciji u16, a skupljao je nastupe sve do u19 ekipe, a izbornici su mu bili Tomislav Rukavina, a potom i Josip Šimunić. Najviše se istaknuo u reprezentaciji do 17 godina, za koju je branio u cjelokupnim kvalifikacijama za prvenstvo Europe.

Trenutno odmaram, ali u planu mi je početi individualno raditi dva tjedna prije početka priprema, tako da dođem spreman za novu sezonu i nove pobjede. Ciljevi Cibalije uvijek su visoki, ali smatram kako bi u sezoni koja dolazi trebali biti u borbi za prve tri pozicije”, zaključio je vratar Kovačević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno