7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Film Do kraja smrti Anđela Jurkasa u konkurenciji ovogodišnjeg Pula Film festivala

Više od autora

- vl promo-Na ovogodišnjem, 65. Pula Film Festivalu, ime koje će se često čuti je ime Anđela Jurkasa, redatelja i scenarista koji ove godine izlazi s dva nova filmska naslova od kojih se jedan natječe na ovogodišnjem Pula Film Festivalu a drugi priprema za skrivenu pretpremijeru.

Ovo je veliki uspjeh jer se nikad prije u povijesti hrvatskog filma nije dogodilo da se isti autor dvije godine za redom natječe s novim filmovima. Prošle godine spomenuti autor, tada debitant, ušao je u konkurenciju s filmovima „Zbog tebe“ i „Fuck Off I Love You“ što je samo po sebi bio uspjeh jer se po prvi puta debitant redatelj nalazio s dva filma iste godine u konkurenciji.

Mozaična ljubavna priča Do kraja smrti, film o ljudima koji ne odustaju od vjere u vječnu ljubav, u kojem nastupa pregršt sjajnih domaćih glumaca od Judite Franković Brdar, Bojane Gregorić Vejzović, Jelene Veljače, Tare Rosandić, Lane Gojak, Nere Stipičević, Leona Lučeva, Borka Perića, Luke Dragića, Nikše Butijera, Mislava Čavajde i mnogih drugih, ove godine natječe se na Pula Film Festivalu, a publiku bi film mogao osvojiti isprepletenim toplim ljudskim pričama. Prvi teaser trailera je već objavljen a službeni trailer se očekuje početkom mjeseca lipnja.

Kontroverzna superantiherojska balkanska komedija o dva prodavača magle Happy End: Glup & Gluplji 3 koja će biti prikazana ove godine van konkurencije u programu za mlade na party kinu na plaži, završni je dio prve debitantske filmske trilogije u povijest hrvatskog i regionalnog filma (“Zbog tebe”, “Fuck Off I Love You” i “Happy End”). U glavnim ulogama nalaze se Dino Škare, Jelena Perčin, Kristina Krepela, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Karmen Sunčana Lovrić, Dora Lipovčan, Lucija H Kajić, Asim Ugljen, Marko Cindrić, Mario Kovač te mnogi drugi.

Skrivena pretpremijera ovog filma koji je ocijenjen prekontroverznim za prikazivanje ove godine u nacionalnoj konkurenciji bit će održana u prvoj polovici srpnja na skrivenoj lokaciji u Zagrebu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno