15 C
Vinkovci
Četvrtak, 22. veljače 2024.

Film “Stric” diljem svijeta osvojio devet nagrada a uskoro stiže i pred domaću publiku

Više od autora

- vl promo-

Nakon što je prikazan na više od 15 festivala diljem svijeta, na kojima se ovjenčao s čak devet nagrada, prvijenac autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca dobio je i svoj prvi trailer. Film će se zagrebačkoj publici uskoro predstaviti na 20. Zagreb Film Festivalu, a u kinodvorane diljem zemlje stiže 1. prosinca.

“Stric” je netom na Festivalu horor filma u Santiagu (Santiago Horor Film Festival) proglašen najboljim dugometražnim filmom, a na festivalu KineNova u Skopju osvojio je nagradu za Najbolje umjetničko ostvarenje. Uz to, film broji još šest nagrada i priznanja, uključujući Posebno priznanja programa Proxima na festivalu u Karlovim Varima i dvije Zlatne arene na Pulskom filmskom festivalu (najbolji scenarij; najbolja kostimografija). Film je sveukupno prikazan na 15-ak domaćih, regionalnih i svjetskih festivala, a nedavno je imao svoju sjevernoameričku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Vancouveru.

Goran Bogdan je otac, Roko Sikavica sin, Ivana Roščić je majka a Miki Manojlović je STRIC, 2022 | foto: Eclectica/Sense Production promo

Riječ je o trileru s elementima apsurdnog humora u kojem naslovnu ulogu tumači legendarni srpski glumac Miki Manojlović, a uz njega glume Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica.

Film nastaje u produkciji kuće Eclectica u suradnji sa Sense Productionom iz Beograda. Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić, dok je koproducent Milan Stojanović.


Povodom skorašnjeg prikazivanja “Strica” na Zagreb Film Festivalu (projekcija je 27. listopada), predstavljen je trailer filma.

Ivana Roščić je Majka u filmu STRIC, 2022 | foto: Eclectica/Sense Production promo

Dugometražni prvijenac Andrije Mardešića i Davida Kapca nastavlja svoj festivali život, a pred domaću kinopubliku stiže 1. prosinca.

Film su financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije i Hrvatska radiotelevizija.

Stric je jedan od čak deset dugometražnih hrvatskih filmova koja u narednim mjesecima stižu na velika platna. Na tu imponzantnu brojku ukazuje i HAVC-ova kampanja, Otkrij naš novi film, kojoj je cilj približiti te naslove publici te ih potaknuti da istraže bogatstvo domaće produkcije u kinodvoranama. Sve o kampanji možete pročitati OVDJE. (izvor: HAVC)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno