11 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Film The Woman Who Left dobitnik Zlatnog lava 73. festivala u Veneciji

Više od autora

- vl promo-

f_hana-jusic_ne-gledaj-mi-i-pijat_ST
HANA JUŠIĆ (Ne gledaj mi u pijat)

Filipinski redatelj Lav Diaz nagrađen je na zatvaranju 73. Filmskog festivala u Veneciji Zlatnim lavom za svoje ostvarenje THE WOMAN WHO LEFT. Film govori o ženi koja je prisiljena mijenjati svoj način života u uništenoj domovini nakon što je nepravedno provela 30 godina u zatvoru.

Tom Ford dobio je Veliku nagradu žirija za film NOCTURNAL ANIMALS, triler sa Amy Adams i Jakeom Gyllenhaalom u glavnim ulogama.

Najbolja glumica je Emma Stone u filmu LA LA LAND, koji je vodio na listi kritike nakon prvog dijela festivala, a najbolji glumac Argentinac Oscar Martinez u EL CIUDADANO ILUSTRE.

Srebrnog lava za najbolje redatelje osvojili su Amat Escalante za LA REGION SALVAJE i Andrei Kkonchalovsky za PARADISE.

Najbolji scenarij napisao je Noah Oppenheim za film JACKIE, dok je specijalna nagrada žirija pripala Ani Lily Amirpour za THE BAD BATCH. Najbolja mlada glumica je Paula Beer za ulogu u filmu FRANTZ.


Da ćemo i mi Hrvati pamtiti ovogodišnju Mostru pobrinula se redateljica Hana Jušić.

Njen film NE GLEDAJ MI U PIJAT osvojio je Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Ovu nagradu dodjeljuje tročlani žiri, sastavljen od članova Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).

Nagradu su na ceremoniji dodjele koja je održana u petak, pretposljednjega dana Venecijanske Mostre, u vrtu Dana autora primile redateljica Hana Jušić i producentica Ankica Jurić Tilić.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno