- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Mateja Vrčković
Dalibor Grubačević autor je filmske glazbe koja, izvučena iz izvornog okvira, ponajviše podsjeća na velike holivudske partiture. Savršenog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević sa Zagrebačkim solistima predstavlja ono najbolje što je u svojoj bogatoj karijeri napravio u obliku vinil izdanja pod nazivom “Dalibor Grubačević performed by the Zagreb soloists, live at Tuškanac Summer Stage”.
Riječ je o live snimci koncerta Zagrebačkih solista koji se održao na ljetnoj pozornici Tuškanac u sklopu manifestacije “Večeri filma i glazbe na Ljetnoj pozornici Tuškanac” u organizaciji Kulturno informativnog centra u Zagrebu. U intimnoj atmosferi Ljetne pozornice, Zagrebački solisti izveli su neke od najpoznatijih brojeva iz opusa filmske glazbe ovog skladatelja.
“Kao autora filmske glazbe, obradovala me ideja o održavanju večeri filmske glazbe u izvedbi Zagrebačkih solista na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Maestralnu izvedbu Zagrebačkih solista u idiličnom ambijentu Ljetne pozornice zabilježili smo i objavili u obliku vinil izdanja što daje dodatnu težinu samim skladbama.” – rekao je Dalibor Grubačević.
Ovo je peto izdanje ovog produktivnog kompozitora i priključuje se širokom opusu Dalibora Grubačevića koji čine i prethodna izdanja “Artedox – film music”, “Duh u močvari, originalna filmska glazba”, “U potrazi za Markom Polom” i “Most na kraju svijeta”.
Ploča “Live at Tuškanac Summer Stage” dostupna je po cijeni od 169 kn na www.cedeterija.com, u Aquarius Music Shopu, boljim glazbenim prodavaonicama, te na svim digitalnim platformama.