19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Filmski tjedan u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci. Povezivanjem programa 10. Antičkih filmskih večeri i 16. Festivala dokumentarnog rock filma, ljubitelji dokumentarnih filmova od 16. do 20. kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije.

Ukupno pet hrvatskih i jedna svjetska premijera ove godine u Vinkovcima, na velikom ekranu, približit će recentna djela glazbeno-dokumentarne produkcije. U regionalnoj konkurenciji prikazat će se pet filmova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Prve Antičke filmska večeri, u utorak 16. kolovoza, nakon otvorenja, na programu je i jedna vinkovačka premijera – kratki dokumentarni film autorice Vlatke Vorkapić „Anine pjesme“, priča o pučkoj pjesnikinji iz Komletinaca i njezinoj najboljoj prijateljici. Važno je spomenuti kako će ove godine biti prikazan film „Vučedolska jarebica”, dokumenatarac koji je dobio nagradu na Filmskom festivalu u Madridu, projekt koji su započeli nagrađivani redatelj Darko Puharić, prema scenariju arheologa Aleksandra Durmana.

Filmski tjedan u Vinkovcima 2022. organiziran je uz potporu Grada Vinkovaca, Vukovarske-srijemske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno