Došao je do kraja i ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, ističu u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima, a kao šećer na kraju, sinoć je u Caffe baru Charlie održano finale pub kviza “Znanjem u vikend”. Sudjelovalo je sedam ekipa, ukupno 35 srednjoškolaca, a pobijedila je ekipa GMARSOVCI.
“Družili smo se, razmjenjivali ideje, prikupljali iskustva. Hvala svim natjecateljima i vidimo se iduće godine!”, poručuju iz vinkovačke Knjižnice.
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je posvećena promicanju čitanja i knjizi, koja se održava od 15. listopada do 15. studenoga. Manifestacija se provodi na državnoj, ali i lokalnoj razini u kojoj su uključene sve hrvatske knjižnice.
Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena glazbi u povodu 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskoga uz slogan „U ritmu čitanja!”, a Gradska knjižnica i čitaonica u Vinkovcima ponovno je priredila bogat program s nizom aktivnosti: gostovanjima književnika, predstavljanjima knjiga, radionicama, natjecanjima, izložbama, promotivnim akcijama…, namijenjenima različitim skupinama korisnika.