4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Financijski preživjeti blagdane

Više od autora

- vl promo-

U Vinkovcima trenutno vlada prava mala božićna bajka. Međutim, u javnosti i više je nego aktualna tema poskupljenja apsolutno svih asortimana te je glavno pitanje kako preživjeti Božić.

Prošetali smo gradom provjeriti hoće li ove godine pokloni biti nešto skromnije naravi ili smo ipak, po ugledu na Zapad, rastrošni. „Božićno vrijeme jedno je od najljepših u godini. No, s obzirom na trenutnu situaciju, ove godine će biti malo drugačiji i materijalnu komponentu prilagodit ću potrebama i mogućnostima. Baš zato u ovom periodu i radim više kako bih mogla razveseliti najmilije” kaže nam učiteljica Andrea. Druga sugovornica, Vinkovčanka Marija ističe kako će Božić proslaviti kao i svake godine: „Važnije mi je da smo zajedno, nego tko je što kupio.”

Teško je reći kako će ljudi izbalansirati novčane prihode s trenutnim poskupljenjima. Mnogi zaposleni se nadaju većim božićnicama, ali i usprkos tome većina će ovaj Božić provesti nešto skromnije. „Blagdani su uvijek jako lijepi, ali ove godine se manje kupuje. Žalosno je to da se mirovine i plaće radnika nisu prilagodile tome kako su se cijene dizale. Imam troje unuka i za njih poklona uvijek bude, pa makar i nešto skromno” kaže nam Mirjana iz Varaždina koju smo zatekli u vinkovačkom trgovačkom centru.Božić je vrijeme darivanja, a u ovim kriznim vremenima još više smo potrebniji drugima koji se možda ovome Božiću vesele s grčem u trbuhu. Ako ste u prilici, pomozite onima kojima to je najpotrebnije. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno