34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Finske metal legende Children Of Bodom u ožujku stižu u Tvornicu

Više od autora

- vl promo-

m_children-of-bodom_tvornica-ozujak_ST

Finske metal legende Children Of Bodom 23. ožujka dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture, u sklopu svoje turneje kojom proslavljaju 20. godišnjicu grupe.

Finske metal legende Children Of Bodom se nakon jedanaest godina vraćaju u Zagreb, u sklopu turneje 20 Years Dirt & Down, kojom obilježavaju dvadeset godina od svojeg prvog, ujedno i najbitnijeg albuma ‘Something Wild’. Koncert će se održati 23. ožujka u dvorani Tvornica Kulture.

Children Of Bodom su melodic death metal bend iz grada Espoo u Finskoj. Grupu su 1993. godine osnovali vokal, gitarist i vođa grupe Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen. Godine 1997. su objavili svoj prvi album ‘Something Wild’. Album je prodrmao cijelu metal scenu i dospio na sve top liste, a u Finskoj je dospio do prvog mjesta ljestvice, gdje se je zadržao čitavih osam tjedana. Album ‘Something Wild’ postigao je veliki uspjeh, čime su Children of Bodom u kratkom roku postali zvijezde, posebice virtuozni gitarist i frontmen Alexi Laiho-Wildchild. Drugi album ‘Hatebreeder’ objavljen je 1999. godine. Uslijedila je turneja koja je uključivala i Japan, gdje su u potpunosti trijumfirali sa svim ‘sold out’ koncertima, što je zabilježeno i na DVD-u ‘Tokyo Warhearts – Live In Japan’. Godine 2000. Children Of Bodom su objavili svoj treći, do tada najuspješniji album ‘Follow The Ripper’, kojim su postigli zlatnu tiražu te dospjeli i na američke top liste, pa tako Children Of Bodom ubrzo postaju najveći finski izvozni metal proizvod. Jedna od formula uspjeha Children Of Bodoma je i ta da su pomiješali više žanrova metala i stvorili novu fuziju, koju su zatim od njih preuzeli mnogi mladi metal bendovi. Time su uspjeli proširiti krug slušatelja te prodrijeti i do publike koja ne sluša isključivo metal.

Godine 2017. Children Of Bodom kreću na turneju kojom obilježavaju dvadeset godina od izlaska njihovog prvog albuma. U sklopu turneje, koju su nazvali 20 Years Down & Dirty, posjetit će  i Zagreb i to nakon jedanaest godina, kada su u siječnju 2006. godine odžali nezaboravan koncert u rasprodanoj dvorani Boogaloo. Koncert će se održati u četvrtak, 23. ožujka u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Na turneji će, osim što će promovirati svoj posljednji, još uvijek aktualni album ‘I Worship Chaos’, predstaviti i presjek karijere.

CHILDREN OF BODOM: SOMEBODY PUT SOMETHINH IN MY DRINK [2009]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno