3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Fitnes centar na splavu otvoren je za sve građane

Više od autora

- vl promo-

Svečano je otvoren splav na Bosutu u kojemu će od sada biti i fitnes centar koji će biti namijenjen svim građanima grada Vinkovaca, bilo da se profesionalno bave sportom ili su rekreativci. Uz njih, sprave za vježbanje moći će koristiti i osobe s invaliditetom jer su prilagođene i njima.

Fitnes centar je otvorenog tipa i može se koristiti u bilo koje vrijeme.

„Danas otvaramo početak sezone treninga i krećemo s ciklusom trenažnog procesa. Imamo i malo inovacija, radili smo na splavu, znate i sami da je bio, takoreći uništen, puno je zahvata napravljeno i želimo pokazati građanima i sportašima kako je splav sada osposobljen. Imamo 12 sprava koje će biti prilagođene za osobe s invaliditetom, stoga ćemo imati i stručne timove. Što se tiče sportskih klubova, svi mogu doći u bilo koje vrijeme i koristiti se spravama jer će fitnes centar biti otvorenog tipa. Rekreativci će moći trenirati pod uvjetom da s njima bude netko od nas domaćina, mogu trenirati koliko god žele, kada žele grupno ili individualno”, rekao je predsjednik Udruge Vinkovački lađari, Stjepan Sertić.

U „pogonu” će biti i dvije lađe te 40 vesala koji se također mogu koristiti, ali pod nadzorom članova udruge. Jedna lađa bit će prilagođena osobama s invaliditetom, a koja je trenutno u izradi kod majstora Franje Ilijaševića iz Štitara. Materijale za izradu osigurali su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Magalia d.o.o., Grad Export d.o.o., Spačva – drvna industrija te obrt za građevinu i industriju Berač.

„Iza nas su stali Grad i Županija, stoga moram pohvaliti Odjel za kulturu i pročelnicu Mariju Liščić Drmić, našeg gradonačelnika Ivana Bosančića te bivšeg župana Božu Galića koji nas je godinama puno pratio, a uz njega i gospodin Damir Dekanić. Moram naglasiti kako ništa od ovoga bez njih ne bi bilo”, naveo je Sertić.Pripreme su tekle od studenog prošle godine te se ciljano čekalo proljeće i dolazak lijepog vremena.

„Idemo na masovnost, da uključimo što veći broj naših sugrađana svih generacija, stoga pozivamo sve ljude da dođu i treniraju”, poručio je Sertić.

Samom otvaranju obnovljenoga splava nazočio je i zamjenik gradonačelnika, Josip Romić.

„Vinkovački lađari aktivni su članovi naše lokalne zajednice što pokazuju stalnim sudjelovanjem na brojnim manifestacijama gdje na najbolji način promoviraju Vinkovce, ali i svoju udrugu. Koliko su aktivni slobodno možemo reći kako oni kreiraju dio našeg društvenog i sportskog života, a tomu u prilog ide i rekonstrukcija splava kojega su opremili za sportaše kako bi mogli što bolje odrađivati trenažne procese. No, ne samo za sportaše, nego i za osobe s invaliditetom gdje će oni moći vježbati i biti aktivni sudionici naše zajednice”, kazao je Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno