23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Jučer i danas Vukovar je bio domaćin 8. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“, koji je osim hrvatskih okupio i stručnjake iz nekoliko europskih zemalja te iz SAD-a.

Cilj ovog interdisciplinarnog skupa je promocija izvrsnosti u znanstvenim i stručnim poljima koja se bave ili su povezana sa zdravstvenom i fizioterapijskom skrbi.


Skup je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, u organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička i uz potporu Zdravstvenog veleučilišta iz Zagreba.

“Promoviramo ovim skupom ne samo studij fizioterapije i naš zdravstveni odjel nego i veleučilište u cjelini, grad i županiju. Želimo da u Vukovar dolazi što više stručnjaka ne samo iz Hrvatske nego i iz regije i cijele Europe. Za skup ove godine imamo prijavljenih 40 radova te autore iz SAD-a, Slovenije, BIH i Švicarske te dakako Hrvatske. Polako, ali sigurno rastemo, a ove godine skup organiziramo uz potporu sa Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu koje je i najveće veleučilište u RH. Oni najviše educiraju studente iz područja biomedicine i zdravstva, odnosno najviše u fizioterapiji i sestrinstvu. Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatske komore fizioterapeuta i Hrvatske komore medicinskih sestara, bodovan je od strane obiju komora zato i privlači mnogobrojne autore zbog njihovog daljnjeg napredovanja”, rekao je za Hrvatski radio Vukovar dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno