18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Florence + the Machine predstavljaju prvi singl s novog albuma

Više od autora

- vl promo-
Nakon nagađanja i euforije među fanovima, Florence Welch i njene ‘mašine’ konačno su i službeno najavili objavu novog studijskog albuma! Preksinoć je u BBC Radio 1 eteru premijerno svijetu predstavljen najavni singl ‘Hunger’, dok je Florence u kratkom razgovoru s Annie Mac potvrdila kako novi album nosi naziv ‘High As Hope’, a bit će objavljen 29. lipnja!

Novi singl ‘Hunger’ je dostupan putem digitalnih glazbenih servisa – u Hrvatskoj putem digitalnih glazbenih platformi, a predstavljen je i prateći videospot, redatelja AG Rojasa.

Očito je kako ‘Hunger’ predstavlja prijelomnu točku u karijeri Florence Welch, spajajući njenu intimnu i sirovu liriku, s generalnim osjećajem prihvaćanja, zajedništva i radosti.

‘Ova pjesma govori o tome kako tražimo ljubav u onim stvarima koje zapravo nisu ljubav te kako nas pokušaji da se osjećamo manje usamljenim dovode do još veće izoliranosti. Ovom sam pjesmom sebe učinila ranjivijom, kako bih potaknula zajednišvo, jer sam uvjerena da se mnogi od nas upravo ovako osjećaju, ali to nismo u stanju sami sebi priznati. Ponekad neke stvari ne možete izgovoriti, ali ih možete otpjevati!’ objašnjava Florence.

Pjesmom ‘Hunger’ Florence + the Machine nas uvode u svoj četvrti po redu studijski album, naslova ‘High As Hope’, čiju objavu iščekujemo 29. lipnja ove godine. Pjesme za novo izdanje Florence je počela pisati usamljeno u Južnom Londonu, biciklirajući svakodnevno do studija u Peckhamu. Zatim ih je odnijela u Los Angeles, k svom prijatelju Emileu Hayneu, koji je uz Florence zaslužan i za produkciju izdanja. Počevši aktivno raditi na snimanju albuma, otvorila su se vrata i za razne suradnje, pa su u radu na albumu sudjelovali i Kamasi Washington, Sampha, Jamie XX, Kelsey Lu i Tobias Jesso Jr.

Album donosi ukupno 10 novih pjesama, među kojima je i ranije predstavljena ‘Sky Full Of Song’, a prema riječima glavne autorice i kreatorice, mješavina je radosti i bijesa, ali radost na kraju pobjeđuje. ‘Album je čisti izraz osobe koja sam trenutno, kao iskrena umjetnica. Jednostavno se sama sobom osjećam puno ugodnije’ emotivno i iskreno zaključuje Florence.

Za ‘High As Hopes’ izdanje i Hrvatskoj publici su dostupne digitalne prednarudžbe, putem Google Play servisa.


Popis pjesama albuma High As Hopes:

  • June
  • Hunger
  • South London Forever
  • Big God
  • Sky Full of Song
  • Grace
  • Patricia
  • 100 Years
  • The End of Love
  • No Choir

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno