Božićno vrijeme traje sve do nedjelje krštenja Gospodnjega, stoga ne treba raskititi bor i ukloniti jaslice iz svoga doma sve do tada. Po starom običaju, čak do Svijećnice se može držati okićeni bor.

Kako je rekao mladi dominikanac fra Ivan Dominik Iličić, rodom iz Vinkovaca, nikako ne bi trebali pod svaku cijenu na Sveta tri kralja ili prije toga raskititi bor samo kako se to ne bi povezalo s pravoslavnim Božićem. To nije lijepo, a nije ni teološki ispravno jer po julijanskom kalendaru Božić slave također neki grkokatolici koji su s nama u potpunom i punom zajedništvu, dok pravoslavci  s nama, iako nisu u punom zajedništvu, imaju sakramente identične kao i mi. Čak je moguće i pričestiti se u pravoslavnoj crkvi u onom gradu u kojemu nema katoličke crkve, ako određeni episkop pravoslavne crkve to dopušta. U katoličkoj crkvi, svugdje u svijetu, pravoslavac se može pričestiti ako u tom gradu nema pravoslavne crkve i to mu nitko ne smije i ne može zabraniti.

Euharistija nam je jednaka i puno ostalih teoloških istina koje vjerujemo imamo zajedničko s njima.

„Molimo za braću pravoslavce, molimo za jedinstvo kršćana i radujmo se ovom božićnom vremenu i neka nas bor, jaslice, kuglice i lampice podsjete na Božić  i da smo još uvijek u božićnom vremenu, da je Bog postao čovjekom i tu radost Božića donosimo drugima“, poručio je fra Iličić.