15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Franjo Ivanović: Pratim Cibaliju i želim da bude što bolja, a kao dječak išao sam na prvoligaške utakmice

Više od autora

- vl promo-

Franjo Ivanović, napadač NK Rijeka, rođen je u austrijskom Schwazu 1. listopada 2003. godine. Ovo mu je prva sezona u Hrvatskoj u kojoj se snalazi jako dobro, 20-godišnjak je povezan i s Vinkovcima, pa je kup susret protiv HNK Cibalia za njega bio više od utakmice.

„Roditelji su iz blizine Brčkog, iz Vinkovaca su 1991. godine otišli u Austriju, pa sam se tako ja rodio tamo. Imamo kuću u Vinkovcima, a kada god sam bio slobodan ljeti i zimi dolazio sam u grad. Rođaci i dosta obitelji mi je ovdje, kada sam bio mlađi, četiri mjeseca godišnje provodio sam u Vinkovcima, a sada dođem nekoliko puta godišnje”, istaknuo je Ivanović dodavši kako je u mlađim danima preko ljeta trenirao u Cibaliji.

Iz austrijskog Mayrhofena u zimu 2016. godine otišao je u mlađe kategorije njemačkog bundesligaša Augsburga, a tamo je postepeno igrački rastao i zaigrao je za drugu momčad kluba. Ipak, nije dobivao minute za prvu momčad, stoga je odlučio napustiti klub, a Rijeka je ljetos reagirala i dovela ga u svoje redove.

„Mislio sam da je to za mene dobar iskorak u karijeri. Rijeka se ponudila, a naša liga je odlična za razvoj mladih igrača. Tada je trener bio Sergej Jakirović koji dosta forsira mlade igrače. Kasnije je došao trener Sopić, isto se radi o odličnom strategu. Mislim da je taj potez smjene trenera u medijima previše preuveličan, nama igračima to nije bio prevelik šok. Tako je to u nogometu, nama je najbitnije da igramo nogomet. Igramo dobro i želimo tako nastaviti.”


Rijeci je ove sezone cilj osvojiti prvenstvo i kup. Naravno, to neće biti lagano, međutim, kako kaže Ivanović, sve je moguće i ne vidi razloga uopće igrati nogomet ako nije cilj osvajati trofeje. Jednoga dana želi zaigrati za našu reprezentaciju, ali i ostvariti transfer u neki veliki klub. Bundesligu najviše poznaje, od stranih klubova navija za Real Madrid i Milan, ali trenutno ne gleda previše u budućnost nego se fokusira na svoje igre i treniranje u Rijeci. Kup susret između Cibalije i Rijeke za njega je svakako bio nešto posebno, a sudbina je htjela da u toj utakmici postigne dva pogotka.

„Pratim Cibaliju, želim da budu što bolji, maltene sam odrastao u Vinkovcima. Ovdje imam puno prijatelja, igrao sam na stadionu Cibalije, a kao mali dečko sam išao na utakmice kluba u prvoj ligi. Mislim da mi je čak utakmica između Cibalije i Dinama prva utakmica koju sam uživo pogledao na stadionu. U to vrijeme da mi je netko rekao da ću igrati za Cibaliju bilo bi nevjerojatno, a sada sam igrao protiv nje”, zaključio je Franjo Ivanović koji je u dosadašnjem dijelu sezone postigao tri pogotka u prvenstvu, četiri u kupu, ali i tri u Europi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno