30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Franjo Mikinac i Ana Vrbovski najbolji kuhari 12. Kamelija kupa

Više od autora

- vl promo-
U sklopu najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj “Dani hrvatskog kulinarstva” održano je 12. natjecanje Kamelija kupa, Hrvatskog kuharskog saveza u Varaždinskim toplicama.

Ekipno prvo mjesto osvojila je Srednja strukovna škola iz Vinkovaca, koje su obranili kuhari Franjo Mikinac i Ana Vrbovski uz mentoricu Mariju Bošnjak, a slastičar Stjepan Eraković osvojio je 2.mjesto s tortom na temu “Zima”, pod mentorstvom Ružice Šošić.

Facebook: Srednja strukovna škola Vinkovci

Dani hrvatskog kulinarstva su i ove godine prilika za produbiti znanje i tehnike u pripremi hrane pa su tako održane i dvije slastičarske radionice. Izradu savršenih mirror glazura je prezentirala Sandra Jadek, aktualna državna prvakinja u slastičarstvu, a njen kolega slastičar, Josip Bošnjak, održao je radionicu o vučenom i puhanom šećeru. Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici iz visoke škole Aspira koji su posjetiteljima predstavili svoj edukativni program.

Kategorije natjecanja namjenjene su svim kuharima i slastičarima bez obzira na mjesto zaposlenja za koje su iz kuharskog saveza pripremili više od 20 kategorija i podkategorija u kojima mogu sudjelovati i na taj se način izraziti svi kuhari i slastičari, od onih koji rade u bolničkim kuhinjama, preko onih koji su zaposleni u street food restoranima, a naravno najprestižnije kategorije poput kategorija za Državnog prvaka ili Bocuse d’Or natjecanja namjenjene su kuharima s najvećim ambicijama

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno