Miljenik hrvatske publike – engleski kantautor Frank Turner, najavio je objavu novog studijskog albuma! Naslova „No Man’s Land“, izdanje će biti objavljeno 16. kolovoza, a uz detalje albuma ovih je dana predstavio i najavni singl – pjesmu “Sister Rosseta” možete čuti u radijskom eteru.

Novi studijski album Frank Turner kreirao je u suradnji s nagrađivanom producenticom Catherine Marks te pratećim bendom kojeg čine isključivo glazbenice. Kako i sam kaže, kroz nove pjesme želio je ispričati fascinantne priče žena čiji su nevjerojatni životi prečesto bili zanemareni zbog činjenice da su – žene! “Ove priče već su trebale biti ispričane. I pretpostavljam – da su bile muškarci, njihove priče bi već bile poznate svima!”, kratko je komentirao Turner.

Album donosi ukupno 13 pjesama, a svaka pjesma predstavlja po jednu priču inspirativnih žena, različitih povijesnih i geografskih obilježja. Kao prvi singl s albuma predstavljena je pjesma „Sister Rosetta“, koja donosi priču o Rosetti Tharpe, jednoj od najvažnijih i najutjecajnijih glazbenica američke povijesti. Interesantno je kako su za pjesmu iskorišteni i dijelovi snimaka Rosettinih gitarskih dionica. Pjesmu je u akustičnoj verziji uživo predstavio na nedavno održanom Glastonbury Festivalu, tijekom nastupa iznenađenja na BBC Music Introducing pozornici.

“Ovaj album spaja moje dvije velike strasti – povijest i pisanje pjesama. Do sada sam te aktivnosti odvajao, no s ovim albumom se dogodila prilika da ih spojim!” otkriva Frank Turner i iskrenim komentarom zaključuje “Ne želim zvučati kao da solim pamet, no volio bih da većina piše pjesme posvećene svim ovim fenomenalnim ženama. Ali to trenutno nitko ne radi! Zbog toga na ovaj način želim podijeliti te izvanredne priče.”

Uz najavu novog albuma, radišni Frank Turner predstavio je i istoimeni podcast serijal, kroz koji će uz posebne goste – povjesničare i stručnjake, predstaviti priče svih žena koje su inspirirale albuma, a pri završetku svake epizode bit će predstavljena akustična verzija jedne pjesme s albuma. Podcast serijal “No Man’s Land” ima 13 epizoda, prva je emitirana 3. srpnja, a hrvatski fanovi podcast mogu slušati putem svojih regularnih podcast app-ova.

Album „No Man’s Land“ bit će objavljen 16. kolovoza, a trenutno su dostupne prednarudžbe putem Google Playa i službenog artist webshopa.

Popis pjesama:

 1. Jinny Bingham’s Ghost
 2. Sister Rosetta
 3. I Believed You, William Blake
 4. Nica
 5. A Perfect Wife
 6. Silent Key
 7. Eye of the Day
 8. The Death of Dora Hand
 9. The Graveyard of the Outcast Dead
 10. The Lioness
 11. The Hymn of Kassiani
 12. Rescue Annie
 13. Rosemary Jane