23 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Frankie, Kontra i Indigo obznanili svoju Putanju

Više od autora

- vl promo-
m_frenkie-contra-indigo_putanja-objavljen_ST

Čekanja više nema, Frenkie, Kontra i Indigo objavili su ‘Putanju’. Njihov prvi zajednički album od petka je dostupan putem svih digitalnih servisa (Deezer, Google Play, iTunes, Spotify…), a CD u svim boljim dućanima.

Otkako je ugledala prve fotografije na društvenim mrežama, publika nestrpljivo čeka i upija djeliće projekta koji su Frenkie, Kontra i Indigo snimili u berlinskom Red Bull studiju. Trojac je do sada s albuma objavio singlove ‘Karma’ i ‘Bio sam tu’ te ‘bratmoi’ ft. Shtuka. Prateće videospotove te audiovizualni mix ‘Putanja Mix Tape (DJ Soul Mix)’ možete pogledati na njihovom službenom YouTube/VEVO kanalu.

m_frenkie-contra-indigo_putanja-objavljen_coverProdukciju albuma potpisuje Indigo dok mu je u miksu i masteringu u pomoć priskočio poznati njemački DJ i producent Christian Prommer. Treba napomenuti da su za naslovnicu albuma odgovorni Mario Ilić te jedan od najboljih njemačkih dizajnera – Adopekid iz Hamburga!

Nas trojica smo jako bliski prijatelji i kroz višegodišnje suradnje smo stvorili određenu kemiju. Vjerujem da će to slušatelji osjetiti. Rad u savršenim uvjetima berlinskog Red Bull studija je bio kao mali san, i mogu reći da smo uživali. Ovo je prvi put da radimo zajednički album i prvi put da smo odlučili zaključati se u studio i sve snimiti za manje od deset dana. Mnoge teme i pjesme smo naravno započeli ranije, no cijeli album je snimljen, miksan i masteriran za tih par dana u Berlinu. I sami smo se iznenadili koliki smo profesionalci – izjavili su kroz smijeh Frenkie, Kontra i njihov producent Indigo.

Poznato je da FM Jam trojac već godinama surađuje na koncertima i pjesmama, ali ovo je prvi put da su se okupili oko zajedničkog projekta. Jedini gosti na ‘Putanji’ su Shtuka te legendarni Juice, čiji govor krasi sam kraj albuma, a na Frenkia se osvrnuo riječima – Bavimo se i posvetili smo živote istoj kulturi i neminovno je bilo da surađujemo. Profesionalac kao što je Frenkie zaslužuje najbolje uvjete za rad koje je i imao sa svojom ekipom na snimanju novog albuma. Jedva čekam da se čuje!

Frenkie, Kontra i Indigo ‘Putanju’ izdaju u suradnji s hrvatskom, odnosno svjetskom diskografskom kućom Universal Music. Podrška ove diskografske kuće potvrđuje samo da se iza ‘Putanje’ krije vrhunski materijal, koji je od danas dostupan svim slušateljima u regiji, ali i šire.

VIDEO: BIO SAM TU (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno