24 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Franko Krstić: Krasilo nas je zajedništvo, vjera u naše mogućnosti i stručni stožer, a u budućnosti možemo očekivati puno

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na TIBY Handball turniru, najjačem turniru na svijetu u kategoriji mladih nacionalnih selekcija. Bio je to prvi nastup Hrvatske na ovom najprestižnijem turniru nacija i odmah smo osvojili drugo mjesto. Francuska je deset puta bila pobjednik ovog turnira. O značaju turnira govori podatak da su na njemu u mlađim selekcijama za svoje nacionalne reprezentacije igrale današnje rukometne zvijezde poput Mikkela Hansena, Dujshebaeva, Fabregasa, Gensheimera, Landina, Mahea, Palmarssona, De Vargassa, Reinkinda, Weinholda, Dika Mema i drugih.

„Bili smo smješteni u okviru velikog sportskog kampa za razvoj vrhunskih sportaša CDFAS (Centar of sporting exelence) u Parizu. Stručni stožer reprezentacije na čelu s izbornikom Matejom Miškovićem i trenerom Matkom Zrilićem vrhunski su nas pripremali za svaki okršaj, od analize protivnika, taktičke pripreme utakmica do psihološke i zdravstvene pripreme. Mi, igrači, bili smo kao obitelj, puni samopouzdanja i želje da damo sve od sebe u najsvetijem dresu”, rekao je mladi vinkovački rukometaš Franko Krstić.

Prema Frankovim riječima odlučujuća utakmica s Francuzima bila je pravi spektakl za pamćenje. Puna dvorana, navijanje i odličan rukomet, no pobjeda je otišla na domaću stranu.

„Sama utakmica je, po meni, bila potpuno ravnopravna i otvorena u kojoj su Francuzi bolje kažnjavali neke naše sitne pogreške i na kraju ti jesno, ali i zasluženo pobijedili 33:31. Nama ostaje za utjehu činjenica da smo dobili drugo poluvrijeme 16:17, što znači da smo bili taktički, kondicijski i motivacijski jako dobro pripremljeni”, dodaje.


Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Nikola Ivanković, koji je ujedno bio i najbolji strijelac turnira, a treći najbolji strijelac turnira je također naš igrač i kapetan Maksimilijan Molc.

„Pamtit ću ovaj turnir ne samo kao vrhunski sportski događaj, već i kao događaj u kojem sam se osjećao kao dio jedne velike obitelji u okviru koje sam i puno naučio u rukometnom, ali i u kulturološkom smislu. Kao tim, krasilo nas je zajedništvo, vjera u stručni stožer, sebe i u suigrače. Mislim da možemo biti zadovoljni i ponosni kako smo predstavljali Hrvatsku i siguran sam da možemo očekivati i puno bolje rezultate u budućnosti. Spreman sam, puno treniram i nadam se novom pozivu izbornika Miškovića. Sada se vraćam školskim obavezama i treninzima te utakmicama u nacionalnom prvenstvu gdje moj klub Valpovku očekuje puno izazova“, zaključuje Franko Krstić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno