13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Frik iz kvarta ponovo napada

Više od autora

- vl promo-Velikogorički kantautor i frontmen benda Mel Camino, Zlatko Majsec, u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, u četvrtak 28.02. u 19:00, predstavit će se u ulozi pisca sa svojom drugom knjigom “Frik iz kvarta ponovo napada”. Tom će prigodom pročitati par ulomaka iz knjige i akustično odsvirati nekoliko pjesama. Knjiga će se na promociji moći kupiti po promotivnoj cijeni od 40 kuna.

“Frik iz kvarta ponovo napada” druga je knjiga Zlatka Majseca. Sastoji se od vrlo kratkih priča, pjesama, koje kao da su priče u rimi te ponekog teksta ne baš strogo definirane forme.

Majsec piše iskričavo, provokativno, zafrkantski, zabavno, na momente i pomalo filozofski, s vrlo upečatljivom psihologizacijom likova među kojima se – uz nemalu dozu autoironije – pojavljuje i on sam.

Premda je dobar dio naslova preuzet iz neobične i razigrane kolumne “Frik iz kvarta” (Kronike VG), nije riječ o copy paste-u. Veći dio tekstova prilično je izmijenjen i proširen u odnosu na svoje prve verzije.

Svaka od priča kao da je isječak zbilje koji spojen s ostalim dijelovima tvori zaokruženi(ji) mozaik današnjeg svijeta, suptilno povezujući lokalno i globalno.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno