Povodom 28. obljetnice Hrvatske neovisnosti, u sklopu 3. Filmskog festivala glumca, sinoć su prikazana dva filma na temu Domovinskog rata. Tako smo u 19:00 sati mogli vidjeti odlični dokumentarac Branka Ištvančića “Pouke o čovječnosti” kojeg je prije početka kratko ali slatko predstavio njegov producent, gospodin Antun Ivanković.
Josip Jurčević, 8. listopada 2019. pred početak projekcije filma “General” | Foto: Slaven Nuhanović
Sjajna je to priča o čovječnosti, u kojoj pakrački branitelji, zajedno s osobljem duševne bolnice, 29. rujna 1991. g. zbrinjavaju, pod kišom granata, više od tri stotine teških pacijenata.
U 20:30 sati sve je bilo spremno za očekivani film Antuna Vrdoljaka “General” koji govori o vojnom putu heroja Ante Gotovine. Prije početka filma i s obzirom na Dan neovisnosti, prepunoj dvorani su se obratili zamjenik vinkovačkog gradonačelnika gdin. Gabrijel Šokičić te prof. Josip Jurčević koji je u Vinkovce došao umjesto njegova autora, spomenutog redatlja Antuna Vrdoljaka.
Puno više detalja o samom događaju saznajte OVDJE.
A večeras, 9. listopada s početkom u 20:00 sati sve je spremno za žestoki psihološki triler Arsena Antona Ostojića “F20” kojega će večeras predstaviti mladi glumac i glavni muški lik filma Filip Mayer. U nastavku vam donosimo detalje filma “F20”.

F20 (20:00 h)

HR | 2018 | 90’
psihološki triler
Djevojka Martina ljeti ostaje u gradu, prisiljena raditi u očevoj pizzeriji i raznositi pizze, iako neprestano sanjari o odlasku na Zrće. Dok njena najbolja prijateljica odlazi preko vikenda u provod, Martini strogi otac zabranjuje svaku pomisao na odlazak. Poznanstvo s povučenim mladićem Filipom koji većinu vremena provodi kod kuće, igra video igre i naručuje pizze, Martina koristi kao način da izigra očevu zabranu. Međutim, umjesto ostvarenja snova, Martinina stvarnost se uskoro pretvara u krvavu i mračnu noćnu moru.
Režija: Arsen Anton Ostojić
Scenarij: Hrvoje Sadarić
Uloge: Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević, Mladen Vulić, Alma Prica, Alen Liverić, Ksenija Marinković, Robert Budak, Alen Šalinović…
Proukcijske kuće: Filmosaurus Rex, GripFilm, Interfilm, Cinecro, Embrio Productions Distribucija: Blitz Film i Video
Distribucija: Blitz film
Međunarodni festivali: Talin Black Nights Film Festival, Cottbus Film Festival, FEST Beograd
F20, 2019. | Filip Mayer (Filip) i Romina Tonković (Martina) | Screenshot: Filmosaurus Rex
Arsen Anton Ostojić rođen je 1965. u Splitu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti Zagrebu, te je magistrirao filmsku režiju i produkciju na New York Universityju; oba studija s pohvalama. Režirao je desetak kratkometražnih igranih filmova u Hrvatskoj i SAD-u, među kojima se ističu “Orden”, “Ljubitelj ptica” i “Slikanje akta”. Do sada je režirao tri višestruko nagrađivana hrvatska dugometražna igrana filma (Ta divna splitska noć 2004., Ničiji sin 2008. te Halimin put 2012.). F20 je njegov četvrti igrani film, snimljen u nezavisnoj produkciji.