16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Furiozni Ogenj u prosincu na debitantskom vinkovačkom koncertu u Saloonu!!!

Više od autora

- vl promo-

Svake godine na kraju (izuzev dvije covid-godine), ekipa iz Saloona se potrudi organizirati nam koncert s kojim nam dodatno uvesele radosno predbožićno i prednovogodišnje razdoblje a ove godine će to biti stvarno Top događaj, možda i najjači subkulturalni događaj godine u Vinkovcima (iz više razloga).

Jer Marija i Dare će nam u petak 16. prosinca darovati koncert fenomenalne koprivničke etnic-punk-metal-rock atrakcije OGENJ, kojima će ovo biti debitantski koncert u Vinkovcima i ujedno najistočnija svirka koju je ovaj izuzetni bend ikada održao. Dodatni razlog zbog kojeg vjerujem da ćemo ih imati priliku čuti i vidjeti jako motivirane, iako svatko tko je ikada bio na njihovom koncertu zna o kolikoj se količini energije radi.

Ogenj koncerti odavno slove kao prave eksplozije, koje se za razliku od mnogih drugih sa scene, prvenstveno odlikuju erupcijom izuzetno pozitivne energije, koja se kasnije mjesecima (i godinama) prepričava. Stvarno, debitantski koncert ovakvog supersoničnog benda u našem gradu nikako ne bismo smjeli propustiti!

Ogenj, 2021 | foto: Dancing Bear promo

S obzirom da do samog koncerta imamo još 26 dana, kroz slijedeće razdoblje trudit ću se što više upoznati vas sa dosadašnjim radom grupe Ogenj, zbog čega ću ovom prilikom biti kratak (nadam se i jasan). Ogenj, bend kojega predvodi multiinstrumenatalist, književnik i veliki humanitarac Tomislav Mihec Kovačic, poznati su ne samo po neiscrpnoj energiji i kreativi, već i po svom autentičnom spoju folka, rocka (metala) i punka, kakvog se ne bi postidjeli ni Flogging Molly, Dropkick Murphys ili Whiskey Priests. Bend je do sada objavio dva studijska albuma, “Domaj” (Dancing Bear, 2018.) i “Si kak jen” (Dancing Bear, 2020.), od kojih je prvi osvojio dva Porina (novi izvođač i etno album) dok je drugi bio nominaran za Porin u kategoriji najboljeg World Music albuma.


Dakle, prvijenac “Domaj” priskrbio im je dvije prestižne nagrade Porin, dok drugi album “Si kak jen” predstavlja plod kontinuiranog rada i nebrojenih kilometara provedenih na turnejama na kojima su izgradili pjesme koje su tom prilikom objedinili u jedinstvenu cjelinu.

Zbog toga o drugom albumu “Si kak jen” Aleksandar Dragaš za Jutarnji list ističe kako “Mumford & Sons zvuče blijedo spram ovakve vatre Ogenja.” (…) pa nastavlja: “Zbog njihove srčanosti i strasti, šteta bi bila da Ogenj, bez obzira na kajkavski, ne dospije do stadiona.”. Hvalama se pridružuje i Hrvoje Horvat koji je za Večernjak napisao: “Da slučajno zna za Ogenj, Springsteen bi bendu smjesta došao u goste, zabadava, kao što je dolazio Dropkick Murphysima ili Gaslight Anthemu“.

E pa vi sada znate, prvi koncert Koprivničana – Ogenj u Vinkovcima zbit će se u Saloonu (Glagoljaška 15), u petak 16. prosinca, potpuno “zabadava”. Bit će to vruće, ludo i nezaboravno iskustvo kojega nikako ne biste smjeli propustiti!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno