3 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Gabriella i Mudri ove jeseni otkrivaju “Priču o nama”

Više od autora

- vl promo-U najsjetnijem godišnjem dobu, najdraže nam je slušati ljubavne pjesme, čak i ako su nesretne, i čak kada su “priče o nama”. Ovu jesen će zasigurno obilježiti fantastični duet “Priča o nama” Mateja Mudrovčića i Gabriele Hrženjak. Mladi glazbenici su već poznati u glazbenim vodama, Gabriella po brojnim klasičnim nastupima diljem Hrvatske i nastupom u showu Zvijezde, a Mudri po singlovima “Iskreno”, “Pičim po svom” i fantastičnoj obradi singla “Plešem sam” benda Detour.

“Priča o nama” je ljubavni duet prepun emocija u kojem će pronaći svatko od nas. Inspiraciju za pjesmu Mudri je pronašao u djelu “Priče o nama” Jelene Kastaneti, istaknute autorice mlađe generacije. Jedan stih iz knjige bio je zrno inspiracije iz kojeg je ubrzo nastao tekst pjesme: “Pjesmu smo prvotno snimili samo s mojim vokalom, ali me uvijek vukla na duet i dugo sam razmišljao koga zvati. Jedno jutro sam pomislio na Gabriellu, kako bi njoj ova pjesma “legla”. Taj dan navečer smo se čuli jer sam ju preporučio za jedan nastup, i ničim izazvana mi kaže: “Ako imaš neki duet, slobodno zovi!”. U tom trenu sam znao da to mora biti to! Sutra sam joj poslao pjesmu, i eto nas s prvim autorskim duetom, i njoj i meni.”, kaže nam Mudri.

Ovo dvoje mladih glazbenika nedavno su dijelili pozornicu festivala u Krapini, a kako su udružili snage u ovom snažnom i emotivno nabijenom duetu, ispričala nam je Gabriella: “Mudri i ja smo prijatelji, njegova supruga Tea moja je kolegica s Akademije i ona je otpjevala demo snimku koju mi je poslao. Zadnju pjesmu sam objavila pred dvije godine, ne objavljujem sezonski, uzimam pjesme jedino ako ih baš osjetim. Međutim, istog trena čim sam preslušala sam mu se javila i rekla da računa na mene. Ivan Pešut je napravio odličan aranžman, i samo se mogu nadati da će publika reagirati kao i ja kad sam ju prvi put čula.”

Kako i sami glazbenici vole reći, ovaj singl je spoj mladosti i iskustva. Dozu iskustva njihovoj mladosti dodao je naš proslavljeni gitarist, aranžer i višestruki osvajač Porina Ivan Pešut. Zvukovni potpis i virtuoznost jednog od traženijih producenata mlađe generacije čuje se već u prvim taktovima pjesme. Još kad se za ritam pobrine dugogodišnji bubnjar Parnog valjka Dado Marinković, nema dvojbe da će stvar biti na visokoj razini.

Mladi glazbenici su jesen započeli vrlo radno pa su već snimili i spot za svoj prvi autorski duet. Spot je snimio i realizirao Luka Križanac, a za lokaciju su odabrali prekrasni Egoist bar u Cvjetnom naselju.

Gabriella i Matej u jednom stihu pjevaju “danima ja sanjam čuti zvuk” – a za vas je došao taj dan – singl “Naša priča” je vani!

Ostavljamo vas da uživate u ovoj emotivnoj izvedbi odličnih mladih pjevača!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno