- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto | Igor Kumanović / dizajn omota | Ivan Milas / ilustracija | Matija Sandrić
Prvijenac Šetača dobio je i svoje vinilno izdanje! “Galaksija” je već predstavljena singlovima “Dok ljubav osjećam blizu”, “Između nas”, “Cilu noć” i “Razum” koji su dobro prihvaćeni od publike i kritike.
“Prvi album splitskih Šetača “Galaksija” proizvod je punokrvnog rock-benda koji nema ama baš nikakve veze s estradom, popom i ostalim oblicima prevladavajuće splitske scene. Radi se o ozbiljnom debiju i oštroj ploči čiji korijeni sežu u post-punk vrijeme osamdesetih, pa se među 11 pjesama mogu osjetiti utjecaji od Partibrejkersa do EKV, pa i Pips Chips & Videoclips u baladi “Između nas”. No neka vas to ne zavara, jer Šetači imaju jasnu vlastitu vizuru i zvuk, a tematska zaokruženost pjesama pokazuje autora Božu Gabrića kao samostalnog “šetača” koji u tekstovima pjesama secira svakodnevicu, razočaranja, potrošački mentalitet i prazninu koja vlada u suvremenom svijetu bez turista.
Pjevanje na dijalektu još više podcrtava notu dokumentarizma u tekstovima koji bez pardona seciraju mentalitet u kojem živimo i kao da u tekstovima kreće putevima ranog Jure Stublića, sa sličnim opisima stanja u gradu.” – o ploči kaže Hrvoje Horvat (Večernji list)
“Galaksija” u vinilnom formatu obiluje energičnim i zanimljivim pjesmama, a Šetači su ovim albumom pokazali jačinu splitske glazbene scene.
Album je sniman u studiju Bozon, producirali su ga Saša Antić i Tomisalv Vukušić, mastering potpisuje Pavle Miholjević, a tonski snimatelj je Boris Ždero.
Svoj primjerak “Galaksije” možete nabaviti od danas (2.4.) u svim glazbenim prodavaonicama i u Dallas Web Shopu.