Foto: Moonlee press
Mr. Moonlee ponosno predstavlja Gazorpazorp, beogradske post-punk vragolane, koji su danas, 4. prosinca 2020. izdali EP “Od vazduha i sunca” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records u digitalnom i CD formatu.
“Od vazduha i sunca” donosi pet svježih pjesama, prepunih mladalačkog duha, razigranosti i strasti. Pored očiglednih utjecaja bendova kao što su Repetitor ili Metz njihov neuhvatljiv zvuk predstavlja spoj udarne snage noise rocka, kompleksnost math-rocka, razigranost post-punka i eksperimentalnost psihadeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu glazbenu tradiciju. Sa svojom suvremenom rock estetikom Gazorpazorp se postavljaju rame uz rame sa aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh SeesProtomartyr i Tropical Fuck Storm. Unatoč mladosti benda jasan je zreo i profinjen pristup aranžmanima pjesama, koji sa nevjerovatnom lakoćom preskaću sa eksplozivnih napada ludila u snovite smirene pasaže i natrag.
Gazorpazorp su glas nove generacije, prepoznatljivog beogradskog šarma, a prvenstveno fantastičan bend, koji nastavlja tradiciju regionalne muzičke beskompromisnosti!
Gazorpazorp su najavili album sa tri videospota: El Matador / Tango / Ne bojim se
Bandcamp