17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

General Miljenko Filipović: Ova vlada najviše je napravila za branitelje

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak” Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je za predsjednika izabran novi stari predsjednik brigadir Ante Gilja. Ova zajednica djeluje punih 8 godina i ciljevi su joj očuvanje vrijednosti i digniteta Domovinskog rata, briga o braniteljima i članovima njihovih obitelji i očuvanje lika i djela pokojnog ratnog ministra Gojka Šuška.

Prema riječima predsjednika umirovljenog general-bojnika Miljenka Filipovića odlaskom predsjednika dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra Gojka Šuška vlada koja je najviše napravila za hrvatske branitelje, vojsku i policiju je ova vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem.

„On je od svih dosadašnjih predsjednika stranke dao nama braniteljima najviše prostora, uveo nas je, ne samo u stranački rad, već i u društveno politički život na svim razinama. Donesen je jedinstven Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i tim zakonom po prvi put u povijesti regulirana su prava pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, donesen je Zakon o nestalim osobama u Domovinskom ratu, Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, 30. svibanj je ponovno Dan državnosti, a 18. studeni proglašen je Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a povećane su braniteljske invalidnine te napravljena su 4 veteranska centra, dok je još u planu izgradnja njih 5”, naglašava general Filipović koji se zahvalio na dosadašnjem radu brigadiru Gilji i čestitao na novoj staroj funkciji predsjednika vukovarsko-srijemske podružnice ove zajednice.

Istaknuo je nadalje, kako je Hrvatska danas članica saveza EU, ušla je u Schengen i eurozonu i nalazi se tamo gdje su je htjeli prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman i ministar Šušak.„Samo sigurna, stabilna i jaka Hrvatska može ići naprijed, samo takva Hrvatska može pomoći našem narodu u BiH. Zato mi hrvatski branitelji, snagom i zajedništvom koje smo izgradili u Domovinskom ratu i sa stožernom zajednicom hrvatskog naroda na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem gradimo modernu, suverenu i demokratsku Hrvatsku kako bi bila što bolja, što sigurnija i ekonomski snažnija”, poručuje Filipović.

Brigadir Ante Gilja zahvalio se na ukazanom povjerenju i vjeri njegovih ljudi koji su, kako kaže, njegova snaga i moć i svima njima moramo zahvaliti što smo uspjeli u svemu ovome dosada.

„Za mnoge je rat prestao, nama još nije. Skrbimo o obitelji naših branitelja, njihovoj djeci, o našim nestalima i bolestima i mi smo bili potpora našem premijeru i predsjedniku Plenkoviću, stajali smo mu na raspolaganju i bili potpora u svemu što je dosada napravio za hrvatski narod”, podjetio je suborce.

Ostaju Plenkoviću bezuvjetna potpora i u trećem mandatu, kako bi, kaže, završio započeto, najavljuje Gilja

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno