32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Generalna proba te Vinski i Slavonski sokak obilježili prvi dan 55. Vinkovačkih jeseni

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Prva večer ovogodišnje najveće slavonske manifestacije, unatoč svim ograničenjima i velikim mjerama opreza koje su u današnje vrijeme “obveza”, vratila je u grad duh Jeseni. Generalna proba u središtu grada bila je uvod u početak događanja na dva sokaka, Slavonskom i Vinskom.

Posjetitelji ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, unatoč situaciji koja nas je zatekla, ipak tako imaju priliku uvjeriti se u bogatu ponudu domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda koje na Trg Vinkovačkih jeseni donosi Slavonski sokak.

Svoje je proizvode na sokaku predstavlja ukupno 47 izlagača, od kojih su 44 tradicijska izlagača. Osim već dobro poznatih štandova i drvenih kućica na sokaku posjetitelje očekuju i dvije ugostiteljske kućice. Jedna od njih nudi fast food, dok se u drugoj možete osladiti ukusnim palačinkama i fritulama. Slavonski sokak svakako ne bi bio isti bez Buba Bara koji i ove godine uz osmijeh simpatičnih štićenika nudi svoje specijalitete, a kavu možete popiti i u najzanimljivijem kafiću u Hrvatskoj, sve popularnijem Horse Boxu. Dobra zabava nije izostala ni ovoga puta i zvuci tamburice ponovno su odzvanjali središtem grada, za što se tijekom sva četiri dana brinu tamburaši tamburaškog sastava Tambura band.

U Vinskom sokaku gosti pak mogu uživati u ponudi vina tri vinara, odnosno vinarija Papak, Iločki podrumi i Vinar.

Ipak, sve ovo samo je uvod u one glavne priredbe najveće smotre izvornog hrvatskog folklora. Sutra je na programu tako Svečano otvorenje, koje će u Vinkovcima okupiti brojne hrvatske glumce, pjevačke skupine, tamburaške sastave i soliste. U nedjelju je na programu Svečani mimohod, ove godine prilagođen epidemiološkoj situaciji, pa će tako kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske u Vinkovce doći virtualno, odnosno putem video zida, dok će se ona iz naše županije gledateljima predstaviti uživo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno