32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Genij će nam ispričati kako je nastalo djelo Pogledaj dom svoj, anđele!

Više od autora

- vl promo-


f_genij_u-kinima_ST

Kako je nastajao klasik svjetske književnosti, naslov ‘Pogledaj dom svoj, anđele’ pisca Thomasa Wolfea? To doznajte iz filma ‘Genij’ američkog redatelja Michaela Grandagea s oskarovcima Nicole Kidman i Colin Firthom u glavnim ulogama.

New York dvadesetih godina prošlog stoljeća. Max Perkins (Colin Firth) je književni urednik u izdavačkoj kući Scribner’s Sons koji je otkrio spisateljske veličine kao što su Ernest Hemingway i F. Scott Fitzgerald. Kada mu u ruke dođe kaotično napisan tekst na tisuću stranica nepoznatog pisca po imenu Thomas Wolfe (Jude Law), Perkins je uvjeren da je otkrio spisateljskog genija. Njih dvojica zajedno rade na verziji koju će objaviti, pri čemu se bore sa svakom rečenicom u knjizi. Tijekom tog procesa Perkins, uglađeni obiteljski čovjek, i Wolfe, ekscentrični autor, postaju bliski, na što njihove supruge (Nicole Kidman i Laura Linney) gledaju vrlo sumnjičavo. Kada knjiga ‘Pogledaj dom svoj, anđele’ postane hit, Thomas Wolfe postaje paranoičan.

Film ‘Genij’ (Genius, 2016.) temelji se na knjizi A. Scott Berga ‘Max Perkins: Editor of Genius’ koju je u scenarij pretvorio scenarist John Logan (Skyfall), dok je redateljski debi ostvario poznati londonski kazališni redatelj Michael Grandage.

Genij je u redovitoj domaćoj kino distribuciji posredstvom Discovery filma od 6.listopada!

KINO NAJAVA: GENIJ [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno