6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Gerard Buttler i treći put u ulozi agenta Mikea Beninga

Više od autora

- vl promo-

f_gerard-butler_angel-has-fallen_ST

Gerard Butler priprema se za svoju treću ulogu agenta tajne službe Mikea Beninga. Deadline je nedavno objavio vijest da Millennium Films priprema ‘Angel Has Fallen’, treće poglavlje akcijske triler franšize započete ostvarenjem ‘Olympus Has Fallen’ (2013), a nastavljene sa ‘London Has Fallen’ (2016). U prvom dijelu pratili smo događaje vezane za Bijelu kuću (kodnog naziva Olympus) koju zauzimaju teroristi. Bivši predsjednički tjelohranitelj Bening tada se našao zarobljen u zgradi zajedno sa predsjednikom Benjaminom Asherom (Aaron Eckhart). Nije imao drugog izbora nego boriti se protiv nadmoćnijeg neprijatelja kako bi spasio predsjednika i Bijelu kuću i spriječio izbijanje novog svjetskog rata.

U drugom dijelu, britanski premijer iznenada je preminuo pod čudnim okolnostima, a Benning je imao zadatak da sa direktoricom tajne službe, Lynne Jacobs (Angela Bassett), osigura nesmetano odvijanje pogreba u londonskoj St. Paul katedrali. S obzirom da će pogrebu nazočiti najveći svjetski lideri, među kojima je i američki predsjednik Asher, trebao je da bude najzaštićeniji događaj na Zemlji. Ali sve se pretvara u smrtonosnu zamku sa napadom na londonske znamenitosti čiji je krajnji cilj atentat na vladine zvaničnike. U opustošenom glavnom gradu Velike Britanije, Benning je morao osigurati Asherov sigurni povratak u domovinu. Našao se u utrci protiv vremena, te bio prinuđen potražiti pomoć nepovjerljivog engleskog MI6 agenta (Charlotte Riley).


Na scenariju za ‘Angel Has Fallen’, u kojem će Benning biti meta terorističkog napada, rade Creighton Rothenberger i Katrin Benediktkoji su kreirali scenarije i za prva dva dijela. Očekuje se da će se sa produkcijom filma krenuti u prvoj polovini 2017.

Nagrađivani škotski glumac Gerard Butler je osim po ovoj franšizi poznat i po ulogama u ostvarenjima RocknRolla (2008), Machine Gun Preacher (2011) i Chasing Mavericks (2012). [Filmofil.ba]

TRAILER: PAD LONDONA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno