Foto: Eric Steelberg
Uslijed trenutnih događanja i stanja u filmskoj industriji, neki su vrlo očekivani naslov naglo pali u zaborav. Među njima je i dugo očekivani treći dio franšize posvećene zgodama i nezgodama svima najdražih istjerivača duhova. Međutim, Finn Wolfhard, jedna od zvijezda filma novog filma, odlučio nas je podsjetiti na postojanje ovog filma za vrijeme intervjua, u kojem je rekao kako je treći film film posve vjeran izvornim materijalima, tj. filmovima iz 80-tih – “Ghostbusters 1 & 2”, nenadanim hitovima.
Dok ne vidimo film u kinima, morat ćemo vjerovati Wolfhardu, no u prilog tome svakako ide i činjenica da je film sniman u skoro obiteljskom ambijentu. Naime, redatelj “Ghostbusters: Afterlife”, Jason Reitman je sin slavnog Ivana, upravo onog koji je režirao prva dva filma u 80-ima. Osim toga, dio originalne glumačke ekipe se također pojavljuju u “Afterlife”, zbog čega ćemo ponovo imati priliku vidjeti Billa Murraya, Dana Aykroyda, Sigourney Weaver i Ernia Hudsona. Glavne uloge će odigrati, osim spomenutog Finna Wolfharda, još i McKenna Grace te Paul Rudd.
Unatoč mnogim ranijim produkcijskim odgodama koje je već doživio “Ghostbusters: Afterlife”, sada ga je uzdrmala još jedna: nakon što mu je premijera najavljena za 10. srpnja ove godine, zbog coronavirusa, odgođen je za iduću godinu, 5. ožujka 2021. godine.