Nakon prebrođene situacije s korona virusom, Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci od danas kreće s treninzima u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića i OŠ Josipa Kozarca (4. i 3. škola), Hrvatskih žrtava 11, u Vinkovcima. 

Gimnastička igraonica za djevojčice i dječake predškolske dobi održavati će se utorkom i četvrtkom od 19.30 do 20.30 sati.

Gimnastička početnica za školsku djecu odvijat će se utorkom i četvrtkom od 19.30 do 20.30 h za dječake i djevojčice.

Natjecateljice D programa trenirat će ponedjeljkom i srijedom od 19.30 do 21.30 h, te subotom od 9,30 h do 11,00 h, prema potrebi.

Natjecateljice i natjecatelji B i C programa trenirat će ponedjeljkom i srijedom od 19.30 do 21.30 h, te subotom od 9,30 h do 11,00 h.

“U vrijeme epidemije korona virusa situacija je bila jako teška za naš sport, svima su nedostajali treninzi i dvorana, a najviše prijatelji. Sredinom ožujka bili smo u najvećem intenzitetu treninga i pred početkom sezone natjecanja, a svi smo morali ostati kod kuće. No, budući smo dobili preporuke naše Zajednice športova , a i nismo htjeli ostaviti članove bez treninga, odlučili smo potaknuti članove, posebno natjecatelje, da nastave s prilagođenim treninzima kod kuće. Već dugo imamo grupu na facebooku, preko koje komuniciramo s gimnastičarima i roditeljima, pa nam je u ovoj situaciji dobro došla, budući još nemamo vlastitu web stranicu. Između ostalog, trenerica Vukosava Lozanović i gimnastičarka seniorka i buduća trenerica Dunja Perica u nekoliko videa podsjetile su na predvježbe i vježbe, koje se mogu raditi na malom prostoru.”, rekla je predsjednica kluba Magdalena Mijaković, dodavši kako su 18. svibnja započeli s treninzima kod kuće, odnosno  svojevrsnom kondicijskom pripremom za natjecatelje na otvorenom, na dječjem igralištu preko puta M. Gupca 100a.

“Bilo je posebno zadovoljstvo vidjeti gimnastičare pune elana, no još više njihove trenere, koji su, neki posebno, unatoč svojim godinama, pokazali svoju kreativnost, mladenački duh i djetinju razigranost, pretvorivši dječje igralište u motivacijsko polje za bavljenje sportom. Sve to čudnim vremenima usprkos.”, zaključila je Magdalena Mijaković.