22 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Gimnazija Vinkovci osigurala odlazak na državnu završnicu u košarci

Više od autora

- vl promo-


U dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac u Vinkovcima održano je školsko županijsko natjecanje na kojemu je sudjelovalo pet srednjih škola, a to su Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar te škola domaćin.

Prvo mjesto i ulaznicu za državno školsko prvenstvo osvojila je vinkovačka Gimnazija koja je u finalu svladala Tehničku školu iz Vukovara rezultatom 39:32. Na trećem mjesto završila je Gimnazija Vukovar svladavši Tehničku školu Vinkovci rezultatom 22:19. Ekonomska škola Vinkovci na kraju je ostala na posljednjem mjestu.

“Ovo je veliki dan za Vinkovce i vinkovačku košarku i ovo je jedan od najboljih načina za promociju i popularizaciju košarke, ne samo u našem gradu nego i u Vukovarsko-srijemskoj županiji”, rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Natjecanje je održano u organizaciji Saveza sportskih školskih društava Vukovarsko-srijemske županije.

„S obzirom na novonormalno, pridržavanja epidemioloških mjera i uz izvođenje nastave po modelu A i C prezadovoljan sam i odazivom škola i provođenjem samog natjecanja”, rekao je predsjednik saveza Igor Miličević te je dodao kako je nažalost bilo i odustajanja, ali odgađanja termina te je izrazio nade kako će se koliko toliko normalno završiti natjecanja u svim sportovima. Miličević se osvrnuo i na odaziv momčadi.

„Sigurno nije kao prije tri godine, ali je i sada velik, no dogodi se da su djeca pozitivna i onda nema nekoga iz prve ili druge momčadi pa se nekada odustaje ili se dolazi s rezervnom momčadi, ali se natjecanje nekako izgura do kraja”, rekao je predsjednik Saveza sportskih školskih društava Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno