28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Gita Tolušić i Jakov Crnaić prvaci i u županijskom čitanju naglas

Više od autora

- vl promo-

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima održano je županijsko natjecanje u čitanju naglas. Natjecanje je održano u dvije kategorije.

U mlađoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Giti Tolušić, dok je u starijoj kategoriji najbolji bio Jakov Crnaić. Oba pobjednika dolaze iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Vinkovci, a upravo su oni bili pobjednici i na gradskom natjecanju koje se održalo prije tjedan dana.

Moji daljnji ciljevi su da se napokon održi državno natjecanje, smatram kako bi svoj talent pokazao i tamo. Teško je pobijediti na ovakvim natjecanjima, rekao bih da se takav talent, koji se pojavljuje kod neke djece, ne viđa svaki dan i puno se teže iz tog razloga pripremiti za ovakva natjecanja”, riječi su Jakova Crnaića, pobjednika starije kategorije.

Presretna sam, iznenađena, bila sam puno uzbuđena, no nisam se baš nadala pobjedi. Inače, u školi idem na dramsku, jako dobro glumim, tako da sam se puno pripremala za to”, zadovoljna je bila i Gita Tolušić, pobjednica u mlađoj kategoriji.

Drugo i treće mjesto u mlađem uzrastu pripalo je Franki Babić i Loreni Pavić, a istim redom kod starijih, plasirale su se Lorena Marić i Ana Zelenika.


Vrlo težak zadatak bio je i kod onih koji su morali izabrati najbolje. Taj je zadatak tijekom današnjeg natjecanja pripao Tihani Papac, novinarki iz naše medijske kuće Novosti, te profesoricama hrvatskog jezika iz Gimnazije i Drvodjelske škole Mariji Tikvić i Gordani Petrušić. Ocjenjivanje se vodilo prema 5 kriterija, odnosno u kreativnosti uvoda, jasnoći i razgovjetnosti, izražajnosti u nastupu, primjernosti teksta uzrastu te u sveukupnom dojmu.

Jakov je iznimno talentiran i nadaren za sve vrste dramskog izražavanja i čitanja, on jednostavno to voli. Jednostavno mu je to urođeno. Sve ovo što pokazuje to je on i ponosna sam na njega”, zadovoljna je bila Gorana Hasel, mentorica pobjednika Jakova Crnaića.

Godinama vodim dramsku skupinu i mogu prepoznati djecu od kojih mogu jako puno dobiti, a Gita je po svemu posebna. Kada sam ju upoznala u prvom razredu, pitala sam ju po kome je dobila ime, ona nije znala, ali mi je njezina mama kasnije priznala da su joj sestre čitale Hlapića i tako su joj dale ime. Kada smo došli do trećeg razreda i kada se ukazala ova prilika za natjecanje, odlučila sam se za ovaj dio teksta u kojemu Hlapić upoznaje Gitu te da ona sazna po kome je dobila ime. Inače, puno zajedničkih karakteristika ima naša Gita s Gitom iz Hlapića. Ona je svestrana, pliva, trenira judo i jaše. Izvrsna je u svemu, uvijek dobije glavnu ulogu u predstavama koje pravimo u razredu, brzo pamti, ne treba joj puno te zna drugoj djeci preporučiti što je najbolje za njih”, riječi su Vesne Grgurić, mentorice Gite Tolušić.

Državno natjecanje trebalo je biti održano u knjižnici u Sisku, no s obzirom na objektivne okolnosti, natjecanje se već drugu godinu neće održati.

Stoga, natjecateljima i njihovim mentorima želimo ovim putem čestitati na motivaciji, odličnim nastupima i sudjelovanju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno