27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Gita Tolušić i Jakov Crnaić pobjednici gradskog natjecanja u čitanju naglas

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ovogodišnji pobjednici Gradskog natjecanja u čitanju na glas, koje se tradicionalno u Mjesecu hrvatske knjige održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, učenici su OŠ Ivana Mažuranića Jakov Crnaić i Gita Tolušić koja je maestralnom izvedbom ulomka iz Šegrta Hlapića konačno i saznala po kojoj je djevojčici dobila ime.

Ukupno 14 učenika, od kojih njih osam nižih razreda u mlađoj kategoriji i šest iz viših razreda osnovne škole, hrabro je stalo pred stručni ocjenjivački sud i prezentiralo čitanje na glas ulomkom iz omiljenog štiva.

Drugo i treće mjesto u mlađem uzrastu pripalo je Filipu Barbariću i Pauli Čikvari,  a istim redom kod starijih, plasirale su se dvije Eve, Eva Dugandžić i Eva Kelava.

O najboljima su odlučivale profesorice hrvatskog jezika iz Gimnazije i Drvodjelske škole Marija Tikvić i Gordana Petrušić uz ravnateljicu Knjižnice Vedranu Lugić, istaknuvši kako su svi bili izvrsni.

“Bilo je jako teško odlučiti tko je od njih zaista najbolji, no nijansama su presudile dvije kategorije među kojima su jasnoća i razgovjetnost te izražajnost u nastupu. Njihovi mentori su ih jako dobro pripremili tako da su knjige primjerene njihovu uzrastu”, naglašava Lugić.

Kreativni uvod uz predstavljanje još je jedna od kategorija koja se ubraja u cjelokupnu ocjenu za što se djeca uz upute također pripreme.

Čitači su u knjižnicu stigli sa školskih natjecanja gdje su se pokazali najboljima. Pobjednici gradskog čitanja na glas na istom će mjestu za sedam dana sudjelovati na županijskom natjecanju nakon čega ćemo dobiti i predstavnike Vukovarsko-srijemske županije na državnom natjecanju.

Knjiga i slatko iznenađenje motivacija i nagrada su najboljima s kojima se družimo idućeg petka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno