9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

Gitarist ITD banda Shime najavljuje novi samostalni album novim singlom

Više od autora

- vl promo-m_damir-simis-shime_pch-to-neptunes-net_single_STDamir Šimić Shime predstavlja novi instrumental pod nazivom ‘PCH to Neptune’s net’ kojim najavljuje novi nadolazeći album ‘Instrumental Patient’.

Shime je dobro poznat većini domaće publike kao vrhunski gitarista, a slušajući ovo djelo njegov glazbeni izričaj mogu dobro upoznati i svi oni koji ga možda i ne slušaju.

Skladba odiše vrhunskim umijećem, maštovitošću, glazbenom inteligencijom i to ne samo zbog većinskog dijela kojeg je odradio Shime, već i zahvaljujući sjajnim bubnjarskim dionicama svjetski poznatog bubnjara Shane Gaalaasa.

‘PCH je skraćenica za Pacific Coast Highway koji se velikim dijelom proteže duž Californije i simbolizira jednu od mojih omiljenih tura s motorom do legendarnog okupljališta bikera – Restorana ‘Neptune’s Net’ u Malibuu.’ (Davor Šimić Shime)

Shime iza sebe ima bogatu glazbenu karijeru od koje je veći dio ostvaren u Sjedinjenim Američkim Državama. Profesionalno bavljenje glazbom Šimić je započeo davne 1986. godine sa svojim prvim bendom Gloria II, zatim ITD bandom i mnogim drugim. U Americi je održavao koncerte i djelovao kao samostalni izvođač te izdao četiri  albuma: ‘The Quest’, ‘Live in Zgb’, ‘Demontratus’ i ‘Tone Addict’.

U svojoj instrumentalističkoj karijeri svirao je s mnogim poznatim svjetskim imenima: Eddie Van Halenom, Steve Stevensom, Chris Impelliterijem, Rudy Sarzom, Steve Lukatherom, Mike Terranom i mnogim drugima. Višestruko je objavljivan i recenziran u superlativnim opisima najpoznatijih, svjetskih gitarističkih magazina poput Guitar Playera, Guitar Worlda i dr. Tijekom karijere bio je i brend ambasador mnogih poznatih svjetskih brandova poput Celestion speakersa, Fendera i Xotica. U Hrvatskoj, Shime je dobitnik Fender nagrade za najboljeg gitarista 2006. godine.

DAMIR ŠIMIĆ SHIME: PHC NEPTUNE’S NET [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno