7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Glas koji ne šuti-Glas koji se čuje

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Hrvatski radio Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar 20. studenoga 2020. od 00 do 24 sata realiziraju do sada najzahtjevniji program posvećen njihovom ubijenom kolegi, novinaru, uredniku i književniku Siniši Glavaševiću. Riječ je o posebnom programu Novinarsko-književničkog susreta “Grad – to ste Vi” pod nazivom “Glas koji ne šuti-Glas koji se čuje”. U program se svojevrsnim hommageom Siniši priključila i naša medijska kuća, prilogom Radio Vinkovaca koji je emitiran jutros u 9 sati. Hrvatski radio Vukovar je producirao niz specijaliziranih emisija o Siniši Glavaševiću, ratnoj ekipi HRV-a, nastanku ove medijske kuće i ratnoj propagandi Radiotelevizije Beograd.

Cilj je slušateljima približiti bogatu HRV-ovu arhivu iz ratne 1991. godine, a neke snimke slušatelji će imati prilike po prvi puta čuti od trenutka kada su prije 29 godina puštene prvi i jedini put u radijski eter.

“S kolegama novinarima iz drugih medijskih kuća povezali smo Hrvatsku od njezinog krajnjega istoka do zapada, sjevera do juga. Čut ćete Glavaševićeva prozna djela ispunjena bezgraničnom ljubavlju i iskrenošću prema gradu i prijateljima. Gradska knjižnica Vukovar postavila je izložbu dokumentarnih fotografija Retrospektiva “Grad to ste Vi!” novinarsko književnički susreti u Gradskoj knjižnici Vukovar. Izložba fotografija na dostojanstven i prigodan način predstavlja najznačajnije goste (novinare i književnike te znanstvenike) koji su izlagali posljednje četiri godine na novinarsko-književničkim susretima u Gradskoj knjižnici Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Sastoji se od dvadeset fotografija u boji postavljenih u prostoru knjižnice, a može se pogledati do 27. studenog 2020. godine”, objašnjavaju s HRV-a. Naglašavaju također kako se ovogodišnji program “Grad to ste Vi!” u suradnji Hrvatskog radija Vukovar, Gradske knjižnice Vukovar, Hrvatskog novinarskog društva i Društva hrvatskih književnika odvija se sukladno epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj uzrokovanom virusom Covid-19.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno