Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci: Od ponedjeljka ponovo u učionicama

0
2648

Rad u glazbenoj školi, koji je po svemu poseban, u uvjetima epidemije novoga koronavirusa još je posebniji. Tako je i u Glazbenoj školi Josipa Runjanina Vinkovci gdje su svi vrijedno radili i u novim okolnostima online nastave, ali ih sada, bez sumnje, raduje povratak u školu.
Kako ističe ravnateljica Dinka Peti, od ponedjeljka, 18. siječnja, svi učenici i nastavnici Glazbene škole Josipa Runjanina vraćaju se u svoje učionice. Riječ je o 362 učenika početničkog solfeggia, predškole suvremenog plesa Ane Maletić, osnovne i srednje glazbene škole te od rujna 2020. godine, novo uvedenog srednjoškolskog programa odobrenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji obuhvaća stručne i općeobrazovne predmete opće gimnazije”.
“Sve nas raduje povratak u školu iako mogu reći kako su se naši učenici, nastavnici i roditelji jako dobro snašli i u online nastavi – nastavi na daljinu. Otežavajuća okolnost je što pojedini učenici nemaju vlastite instrumente, no nastavnici su uspjeli naći kreativna rješenja ili alternativne zadatke.
Uz sve ove promjene koje su učenici, roditelji i nastavnici doživjeli u radu, treba istaknuti posebno zalaganje i trud svih njih, jer treba imati na umu kako su gotovo preko noći bili suočeni s novim načinom održavanja nastave i za to zaslužuju svaku pohvalu. No, to nije bilo jedino što je obilježilo 2020. godinu u Glazbenoj školi Josipa Runjanina. “Od rujna 2020. godine, učenicima, roditeljima i nastavnicima olakšano je praćenje uspješnosti uvođenjem e-Dnevnika potpisanim ugovorom sa CARNET-om koji će svim školskim djelatnicima već ovaj mjesec isporučiti prijenosna računala“, ističe ravnateljica Dinka Peti.