7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Glazbena škola u Vukovaru od Zagrebačke filharmonije dobila dar vrijedan 100 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nesvakidašnje vrijedan dar dobio je Glazbeni odjel Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Riječ je glazbenim instrumentima vrijednim 100 tisuća kuna, a koje je Glazbenom odjelu darovala Zagrebačka filharmonija.
Harmoniku, set tamburica, gitaru i flautu uručio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, koji je pojasnio kako se radi o instrumentima koje je Zagrebačka filharmonija osigurala kroz EU projekt „Fil(m)harmonija“, kroz koji su održali 34 koncerata.
„Glazba je, kao i ljubav, potrebna svima. Ona nema granica, ona je bezvremenska i bitna za sve. Samim tim ona je potrebita. Zagrebačka filharmonija ima tu misiju da stvara bolje i kvalitetnije društvo. Inače, Zagrebačka filharmonija i Grad Vukovar imaju višegodišnju suradnju koja je započela 1998. godine od kada redovito održavamo svoje koncerte u Vukovaru što je zadaća svih ravnatelja“, istaknuo je Mirko Boch u Vukovaru.
Na donaciji je zahvalila ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić ističući značaj dobivenih instrumenata za učenike.
„Oni će im, u isto vrijeme predstavljati i novi poticaj te donijeti novu motivaciju. Dobit će i dodatni zamah te dalje glazbeno napredovati. Glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića broji 200-injak učenika od Iloka do Vukovara. Učenici mogu pohađati osnovne glazbene odjele ili pak odjel suvremenog plesa koji polazi 27 djevojčica“, kazala je Lidija Miletić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno