10 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Glazbeni lonac u Kavezu ugošćuje grupu Svemir

Više od autora

- vl promo-m_svemir_kavez_glazbeni-lonac_ST1

Druga epizoda Glazbenog lonca u Kavezu u petak, 4. studenog ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za ‘Dunjinu pjesmu’, njihov posljednji singl.

‘Svemir je uglavnom prazan prostor’, piše na Facebook stranici Svemira. No Svemir Zvonke Obajdin zapravo je ispunjen glazbom koju piše i izvodi od 2009. godine, u početku kao samostalna izvođačica, a od 2011. i kao frontwoman vlastitog benda, spajajući utjecaje koji dolaze kako iz akustike, folka i bluesa, tako i od strane punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa.

Prvi album jednostavnog naziva ‘Svemir’ objavljuju 2012. godine u vlastitom izdanju, a već s prvijencem dolaze na godišnje top liste najboljih albuma alternativne glazbe. Iste godine mijenja se i postava benda te bend od tog trenutka djeluje u sadašnjoj postavi – Matko Boršić na bubnjevima, San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima, Aleksandra Dokmanović na električnoj gitari, dok Zvonka uz pjevanje kombinira akustičnu ili također električnu gitaru, ali i klavir.

m_svemir_kavez_glazbeni-lonac_ST2

Bend 2014. godine ponovno vlastitim snagama objavljuje drugi album ‘Tako jako’ koji polučuje još veći uspjeh od prvijenca i svoje mjesto nalazi na regionalnim listama najboljih albuma. Na proljeće ove godine izlazi i treći, njihov najzreliji album ‘Male laži’. Aktualni singl Dunjina pjesma na neki je način, prema riječima Zvonke Obajdin, posveta Lou Reedu kao jednom od njenih velikih uzora, a tekst je napisala imajući na umu njegove pjesme sa ženskim imenima u naslovu (Lisa says, Candy says, Stephanie says).

Dunjina pjesma ovih će dana dobiti i svoje video izdanje s potpisom Marine Uzelackoja je do sada radila spotove za Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine i mnoge druge. Premijera videospota rezervirana je za Glazbeni lonac 4. studenog u Kavezu.

SVEMIR: DUNJINA PJESMA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno