15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Glazbenici, prijatelji i fanovi Nine Romić pokazali što je za njih sloboda

Više od autora

- vl promo-Desetak dana nakon izlaska njezina četvrtog albuma “Sloboda” Nina Romić snimila je video za pjesmu po kojoj je album dobio ime. Za snimanje spota imala je originalnu ideju kojom je u izradu videa uključila i svoje prijatelje, fanove, kolege…

“Spot za singl “Sloboda”  je u cijelosti sniman na skrivenoj lokaciji ljetnog kina Tuškanac i diljem Hrvatske i Europe putem smartphonea naših prijatelja i fanova! Ideja je bila da nam pošalju kratke videe i u njima pokažu što za njih znači “sloboda”. Pristigli radovi su nas oduševili i dali nam osjećaj slobode! Hvala Maku, Tari, Dunji, Alesandru, Dinku, Orjenu, Elli, Ivi, Dini, Duji, Ivani, Nari, Bilandi, Matku, Tomislavu, Filipu, Dušici, Vasku, Vanesi, Zvonki, Antoneli, Matei, Petru, Jani, Marijanu, Gabi, psima, pticama, maci, ekipi iz Subotice, i svima onima koji su poslali video uratke, a nismo ih uspjeli uvrstiti u video.” – objasnila je Nina Romić.

Ova pjesma je doživjela jedan veliki put i transformacije kroz vrijeme. Uz Marijanovu pomoć i mini brass sekciju (koja je na kraju zazvučala kao big band) sastavljenu od Alena Benobića i Ivana Šugara, pjesma je skrenula s one staze na kojoj sam ju vidjela na početku i sva nas ugodno iznenadila. Ovo je jedina pjesma kojoj je nešto nedostajalo prije samog ulaska u studio, no dolaskom trube i saxa shvatili smo da je to upravo to što joj je falilo.” – rekla je Nina i nastavila:

“Pjesma je nastala u jednom teškom razdoblju gdje nisam bila svjesna mnogo stvari i nisam znala kako krenuti dalje. Puno stvari me usporavalo, i zapravo, sputavala sam samu sebe da krenem dalje. Bojala sam se jer nisam znala što me čeka kada odlučim ustati. Kad sam ju napisala, pjesma mi je pomogla da shvatim gdje sam sama sa sobom, i gdje trebam krenuti. Trebalo je jako puno vremena da zazvuči onako kako sam ju zamišljala. Sada je, uz sjajne suradnike, postala i više od toga.”

Refren pjesme: Sloboda je plava sjajna ptica na mom ramenu, ona leti leti i odleti… mala je definicija slobode u singlu, a Nina nam ju dodatno pojašnjava: “Sve ovisi o nama samima, i o tome kako ćemo gledati svijet koji nas okružuje i kako ćemo pristupati situacijama koje nam se događaju. Sloboda je tu, na našem ramenu, u našoj glavi, i možemo ju živjeti i udisati punim plućima ako to odlučimo. Sloboda može i odletjeti ako nas strah sputava, i ako nismo dovoljno jaki da živimo onakav život kakav želimo živjeti. Za mene, sloboda je upravo ovo što sam i otpjevala u ovoj pjesmi.” 

Režiju spota potpiusje Marko Nakić i Doringo, montažu Marko Nakić a snimatelji su Doringo i Andrej Šepčić.

A kako Ninin novi album zvuči uživo moći ćete čuti 24. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će glazbenica u pratnji svog benda održati koncert.

Ulaznice za koncert možete nabaviti na Entrio.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno