Foto: Nikola Radovani
Prvi brački astronaut koji je od 1646. godine jedini poznati stanovnik Marsa, nastupit će u petak 15. siječnja u 20:25 h na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonicu, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu, na poziv organizatora festivala. Zbog pandemije koronavirusa festival će u potpunosti biti digitalan.
“Pozivu na festival smo se odazvali jer smo dobili slobodu osmislit program kojim ćemo se predstavit. Tako smo se odlučili za premijeru našeg novog djela, glazbeno-povijesnog epa “Tri punte portafoja” koji uključuje i dvije dosad neobjavljene pjesme, a sve praćeno arhivskim snimkama Brača i bračkog podmorja”, rekli su Josip Radić i Branko Dragičević, Valentinotovi izaslanici na Zemlji.
Valentino je prošle godine objavio album “Velika Praska” koji se našao na listama najboljih albuma većine hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, kao i singl “Blojska rapsodija“. Album možete besplatno slušati na njihovom Bandcampu ili ovdi.
Vinilno izdanje je u izradi i naći će se uskoro u prodaji u izdanju Mudrog Brka, a dotad možete kupiti CD kompilaciju “Vodič kroz galaksiju za redikule” ili ulaznicu.
“Ovo nije nastup uživo, to će tek bit na Vidovoj gori 2046. godine”, zaključio je Valentino.