19 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Globus – Gradimo Lokalnu Održivost za Bolje Uspješnije Sutra

Više od autora

- vl promo-

Globusi je novi autorski projekt Nansen dijalog centra iz Osijeka i deset partnerskih škola iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Kroz Globus se razvija i dodatno jača aktivno sudjelovanje učenika i njihovih nastavnika u području održivog razvoja u školama istočne Hrvatske (Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija).

Provodi se kroz međusektorsku suradnju udruge i škola. Partneri su 10 osnovnih škola među kojim su OŠ Blage Zadre Vukovar, OŠ Siniše Glavaševića Vukovar, OŠ „Vladimir Nazor” Komletinci te OŠ „Antun i Stjepan Radić” Gunja. Projekt će osnažiti i potaknuti učenike na djelovanje te odgovorno ponašanje.


Škole partneri dio su mreže interkulturnih škola s kojima Nansen dijalog centar surađuje zadnjih 10 godina kroz program interkulturnog učenja (KDBZ). Uz to, zajedno su surađivali i na projektu UZBRDO čija je tema bio upravo održivi razvoj. U sklopu tog projekta unaprjeđivala su se znanja i vještine učitelja i učenika za održivi razvoj. Ovim će se projektom integrirati poučavanje učenika svih triju sastavnica održivog razvoja (ekološka, socijalna/društvena i gospodarska) u 10 partnerskih škola (s planiranih 200 uključenih učenika kao direktnih korisnika projekta), kroz provedbu edukacije i mentorstva učitelja, edukacije učenika, akcijskih istraživanja i školskih mini projekata kao odgovora na potrebe zajednice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno