Na današnji dan prošle godine u 5 sati ujutro u splitskoj bolnici, u 71. godini života, umro je Oliver Dragojević.

Tužna vijest bila je potvrđena nešto iza 9 sati kada je objavljena na njegovoj službenoj Facebook stranici. Velikan hrvatske popularne glazbe je umro točno godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, s kojom je bio u braku pune 44 godine te sinove Dina (42) te Damira i Davora (39).

Iza jednog od najboljih hrvatskih pjevača i glazbenika svih vremena ostala su i 23 studijska albuma, brojne nagrade i nastupi  u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su pariška Olympia, njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, sydneyska Opera House i brojne druge. Iza sebe je ostavio niz hitova kao što su Skalinada, Malinkonija, Magdalena, Oprosti mi, pape, Vjeruj u ljubav, Piva klapa ispo’ volta, Cesarica i brojne druge bez kojih je hrvatska zabavna glazba danas nezamisliva.

Oliverov posljednji ispraćaj iz Splita bio je veličanstven. Katamaran s njegovim tijelom isplovio je u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje velikoga zvona sa zvonika Svetoga Dujma, a više od 500 brodica ga je pratilo do njegove Vela Luke. Torcida se od njega oprostila uz 70 upaljenih bengalki i veliku Oliverovu sliku koju su spustili sa zvonika crkve sv. Duje.