11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

U godini majmuna Debeli Precjednik i Mašinko zajedno traže majmuna godine

Više od autora

- vl promo-m_debeli-precjednik_masinko_godina-majmuna_majmun-godine_cover-2Hrvatski punkrockeri Debeli precjednik / Fat Prezident i Mašinko su u godini majmuna udružili snage kod traženja majmuna godine, a rezultat je zajednički album ‘Godina majmuna / Majmun godine’, koja je izšao 25. listopada 2016 u CD i LP formatu te kao digitalni download za slovenskog Moonlee Records te hrvatske Dirty Old i Dostava zvuka.

Veterani regionalne punk-rock scene Debeli Precjednik iz Osijeka sa novim pjesmama završavaju tamo gdje su stali sa EP-jem ‘Povijest bolesti’ (Moonlee Records, 2014). Brze, energične i pjevne punkrock pjesme sa catchy gitarskim rifovima i prepoznatljivim vokalom, koji između pjesama preskače između hrvatskog i engleskog, još jednom dokazuju, da su Debeli Precjednik bend svjetskog formata, kojem bi ‘skidali kapu’ i najpopularniji predstavnici tog žanra.

A odmah iza njih dolaze Mašinko sa himničim melodičnim punkrock hitovima na hrvatskom, čiji stihovi ostaju u ušima još cijeli dan, noć, jutro. U njihovim pjesmama odzvanjaju najbolji dijelovi bendova poput Pasi, Atheist Rap pa čak i Hladnog piva, tako da ne bude nikakvo iznenađenje, ako će njihova popularnost još strmo rasti.

m_debeli-precjednik_masinko_godina-majmuna_majmun-godine_cover-1Debeli Precjednik i Mašinko će uz izlazak albuma odsvirali i nekoliko zajedničkih promocijskih koncerta, između kojih izdvajamo dva promocijska koncerta v Zagrebu – 4. i 5. novembra 2016 u KSETu. Nagradno pitanje je, na kojem od ta dva koncerta će se naći majmun godine?

DEBELI PRECJEDNIK: SUBOTOM KIĆO, NEDJELJOM SLABINAC [2016]

MAŠINKO: SRKIJEV SAN 21 [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno