1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Goran (2016.)

Više od autora

- vl promo-

U idiličnu okruženju snijegom zametena Gorskog kotara Goran i njegova supruga Lina vode miran i jednostavan život okruženi prijateljima i obitelji. No njihova bezbrižna svakodnevica naprasno je prekinuta kad Lina objavi da je trudna. Sretna vijest uzburkat će duhove, idila će se pretvoriti u noćnu moru, a zimska bjelina poprimit će duboku nijansu grimiza.

Nevio Marasović (r. 1983) hrvatski je redatelj i scenarist. Sa šesnaest godina snimio je svoj prvi dugometražni igrani film ‘Popravak kompjutora’. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti dugometražnim igranim filmom ‘The Show Must Go On’ (2009.), koji je osvojio Zlatne arene za scenarij i specijalne efekte te nagradu Breza za debitanta (Marasović). Uslijedio je ‘Vis-A-Vis’ (2013.), nastao u nezavisnoj produkciji. Trenutačno snima svoj četvrti film ‘Povijest bolesti’.

Scenarij za film je napisao Gjermund Gisvold a u glavnim se ulogama pojavljuju Franjo Dijak, Nataša Janjić, Janko Popović Volarić, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Filip Križan i Milan Štrljić.

Nagrade i festivali: Fantasia International Film Festival 2016. (najbolji glumac: Franjo Dijak), CinEast 2016., Zagreb Film Festival 2016, Brussels International Film Festival 2016, Belgrade International Film Festival – FEST 2017, SXSW 2017, goEast 2017.Originalni naslov: Goran, 2017.

Video distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno