Početak ove godine za Gordanu Marković je označio iskorak u samostalnu glazbenu karijeru i predstavljanja prvog autorskog materijala. Nakon zamijećenih singlova “Što smo naučili” i “Učini što moraš”, ova talentirana zagrebačka glazbenica predstavlja svoj treći po redu autorski singl – “U tišini”, koji od danas plovi domaćim radijskim eterom.
Već na prvo slušanje, jasno je kako se Gordana s novim singlom ohrabrila napraviti novi korak u samom zvuku, što će i sama potvrditi: “Rad na ovoj pjesmi možda mi je do sada i najdraži projekt; Tomislav (producent) me jako ugodno iznenadio prijedlogom za jedan meni potpuno novi stil aranžmana koji mi se odmah svidio. Mislim da je donijelo jednu svježinu u radu i otvorilo mi neke nove ideje”.
Isto promišljanje ima i spomenuti producent Tomislav Franjo Šušak, zaslužan za produkciju i prethodnih singlova, a s kojim Gordana radi na svom debitantskom albumu: “U tišini” je možda najhrabriji primjer suradnje između Gordane i mene do sada. Situacija u kojoj mi je dato apsolutno povjerenje da napravim aranžman bez upliva je trenutak koji pokazuje da se sad već zaista dobro poznajemo. Mislim da smo opet uspjeli predstaviti novu paletu unutar koje su se i Gordana i pjesma uspjeli izraziti.” 
Uz njih, u kreiranju novog singla sudjelovao je i Gordanin dugogodišnji glazbeni suradnik, bubnjar Jerko Jurin, dok je za mastering bio zadužen Pavao Miholjević.
Kao dio raznih glazbenih projekata Gordana Marković već je nekoliko godina aktivna sudionica domaće glazbene scene – publika ju prepoznaje kao polovicu dua Auguste, s kojim je objavila dva studijska albuma i ostvarila nominaciju za Porin, te kao jednu od stalnih izvođačica u HRT-ovoj emisiji “A strana”. Kako je već istaknuto, s početkom ove godine započela je svoju samostalnu glazbenu karijeru te uz tri autorska singla najavljuje objavu debitantskog albuma, koji možemo iščekivati početkom 2020. godine.
Singl “U tišini” ekskluzivno je dostupan za domaći radijski eter, a u srijedu 30. listopada slijedi objava pratećeg videospota te objava pjesme na digitalnim glazbenim platformama.