Početkom veljače Gordana Marković predstavila je svoj prvi autorski singl – pjesmu “Što smo naučili”, s kojom je napravila prvi korak u početku stvaranja svoje samostalne glazbene karijere. U iščekivanju njenih novih pjesama, spomenuti singl predstavlja u “ogoljenoj” live verziji, zajedno s pratećim videom.

Tom prigodom Gordana je svoj prvi singl izvela u pratnji Tomislava Mihaljevića na klavijaturama, čime je pjesma dobila novu dimenziju – “Što smo naučili (Unplugged)” donosi mirniju atmosferu, a toplina Gordaninog vokala posebno dolazi do izražaja. Prateći video snimljen je u studiju Zdravka Markovića, njenog brata, koji je zaslužan za audio-snimanje i produkciju ove verzije pjesme. Za video snimanje i montažu zaslužan je Josip Ninković.

Publika je Gordanu Marković do sada imala priliku upoznati kao polovicu dua Auguste te kao izvođačicu u popularnoj HRT-ovoj emisiji “A strana”. Nakon nekoliko godina rada u raznim projektima, za Gordanu je početak 2019. ujedno i značio početak predstavljanja kao samostalne glazbenice i autorice, a prvi korak u tome bila je objava debitantskog singla “Što smo naučili”, u suradnji s producentom Tomislavom Šuškom (Vatra). Za pjesmu je predstavljen i prateći videospot, redatelja Filipa Tota, snimljen u dvorcu Zwilling u blizini Crne Mlake.

Sa spomenutim producentom Tomislavom Šuškom trenutno radi na novom autorskom materijalu, a već sada se može najaviti skora objava nove autorske pjesme – “Učini što moraš”, čiji detalji će biti poznati uskoro.