Epidemija koronavirusa u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci prekinula je rad na novoj predstavi. Iako je došlo do znatnog popuštanja epidemioloških mjera s probama na pozornici još malo će se pričekati.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci u kazališnoj sezoni 2019./2020. krenuli su u još jednu koprodukciju, postavljanje na scenu drame Augusta Strinberga “Gospođica Julija” u režiji Aide Bukvić.

“Za novu predstavu ranije su već odrađene čitače probe, a sada će probe na pozornici ipak još malo pričekati zbog toga što u predstavi ima i grljenja i ljubljenja, znači bliskih kontakata među glumcima, pa smo odlučili, za svaku sigurnost, da još neko vrijeme ne idemo na pozornicu”, ističe Zdenko Rečić, ravnatelj vinkovačkog Kazališta.

Također, i dalje nema rada s djecom, a ako to uvjeti budu dopuštali, dramski studio “Kazališni kesten” s radom će početi s novom školskom godinom.

U međuvremenu nastavlja se vikend program „ostani doma i pogledaj predstavu“. Ovaj vikend na službenom kazališnom YouTube kanalu, u petak od 12 sati te u subotu i nedjelju, dostupna je komedija “U babinom gnijezdu” prema motivima filma Dannya DeVitta “Duplex” (https://youtu.be/_JCpO76ryww).

Također, uspostavljena je suradnja s Centrom za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“, koji će na svojoj web stranici https://ns-sesvete.hr/ objavljivati predstave iz vinkovačke produkcije: komediju “Vrzino kolo” (13.-24. svibnja), predstave za djecu “Crvenkapica” (19.-31. svibnja) i “Ružno pače” (1.-10. lipnja) te komediju “Slučajni perveznjak” (1.- 10. lipnja).