30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Grad Otok: Potpisani ugovori za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić potpisao je danas ugovore o rekonstrukciji i dogradnji te opremanju dječjeg vrtića u Otoku u vrijednosti preko 7 milijuna kuna, izvjestili su iz otočke gradske Uprave.

Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića u Otoku s pratećim sadržajima i uređenjem okoliša potpisan je s tvrtkom Vodotoranj iz Vukovara, a vrijedan je 6,4 milijuna kuna. Za unutarnje opremanje dječjeg vrtića u Otoku odabrana je tvrtka Sliv-oprema iz Zagreba, a ugovorena vrijednost opreme je 519 tisuća kuna. Vanjsko opremanje povjereno je tvrtki Stribor oprema iz Bilja, a vrijedno je 155 tisuća kuna. Početak radova očekuje se sredinom veljače, a kompletno uređenje zgrade vrtića trebalo bi biti gotovo sredinom 2020. godine.

Riječ je o projektu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

Cilj projekta je razvoj socijalne i društvene infrastrukture u svrhu unaprjeđenja kvalitete života, otvaranja novih radnih mjesta te zadržavanja stanovništva u ruralnim područjima. Projektom će se unaprijediti socijalna infrastruktura na području grada Otoka kroz modernizaciju odgojno obrazovne infrastrukture i stvaranje adekvatnog prostora za boravak većeg broja djece u vrtiću u skladu s državnim pedagoškim standardima te stvoriti uvjeti za prijem djece jasličke dobi, poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade, podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva i specifičnih društvenih skupina kroz dostupnost planiranog ulaganja (višenamjenske dvorane) lokalnom stanovništvu a posebno djeci, udrugama koje se bave djecom i mladima, udruzi žena te za organiziranje izložbi lokalnih umjetnika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno