Iz Grada Vinkovaca obavještavaju roditelje/skrbnike, podnositelje zahtjeva za isplatu jednokratnih novčanih naknada u iznosu 1.000 kuna za polaznike prvih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola Grada Vinkovaca u školskoj godini 2019/2020, a temeljem Javnog poziva za dodjelu jednokratnih novčanih naknada, da će dana 11. studenog 2019. godine, odnosno u ponedjeljak započeti s uplatama na račun podnositelja.

Podsjetimo, osigurani iznosi za školske materijale kreću se od 20-ak tisuća kuna u nekim gradovima, pa sve do rekordnih 2,4 milijuna, koliko je u svom proračunu za financiranje osigurao Grad Vinkovci.

Kako pojašnjavaju u gradskoj upravi, 1,7 milijun kuna su osigurali za vaučere u vrijednosti od 500 kuna za nabavu radnih bilježnica i ostalog pribora učenicima od 2. do 8. razreda, a 700 tisuća kuna za jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.000 kuna za prvašiće i polaznike prvih razreda srednjih škola. “Ulaganje u znanje jedina je garancija budućnosti i treba poticati našu djecu da rade još više na svim poljima i da predstavljaju Vinkovce svojim znanjem. Na tom planu pokrenuli smo i projekt Centra izvrsnosti u Gimnaziji i Osnovnoj školi Antun Gustav Matoš, za što ćemo odvojiti dodatna sredstva kako bi se što više radilo s našom djecom, da im se pruži što bolje obrazovanje i prilika da kroz natjecanja upoznaju svijet. Svi oni koji se budu tako obrazovali i koji budu išli u korak s vremenom će u budućnosti svakako doprinijeti razvoju Vinkovaca kroz gospodarske, društvene i sve druge pravce. Ulaganje u djecu jedino je sigurno ulaganje koje se vraća kroz budućnost. Važno je da mi prepoznamo njihov rad, da oni znaju da netko o tome vodi računa i da mi kao Grad potičemo njihove uspjehe jer oni ulažu svoje vrijeme, svoj trud i daju sebe”, objasnio je gradonačelnik Ivan Bosančić.