Četvrtu godinu zaredom Grad Vinkovci financira vlasnicima pasa troškove cijepljenja protiv bjesnoće, troškove dehelmintizacije i troškove mikročipiranja pasa. Maksimalni iznos financiranja je 250,00 kn (s PDV-om) po psu: 150,00 kn cijepljenje i dehelminitizacija, 90 kn mikročipiranje i 10 kn izdavanje putovnice.

Financiranje se ne može odobriti samo za cijepljenje pasa, a odnosi se na kućne ljubimce, a ne na pse uzgajivača pasa koji imaju rješenje o registraciji te su upisani u upisnik uzgoja, koji vodi nadležno tijelo te pse vlasnika lovačkih pasmina pasa i drugih pasmina pasa, koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje.

Zahtjev za financiranje podnosi se nakon izvršenog cijepljenja i mikročipiranja psa. Obrazac zahtjeva dostupan je na mrežnoj stranici Grada Vinkovaca www.vinkovci.hr ili se može preuzeti u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada. Uz zahtjev vlasnici pasa dužni su priložiti: presliku osobne iskaznice, izvornik plaćenog računa koji mora sadržavati: specifikaciju izvršenih usluga, ime i prezime vlasnika i broj ugrađenog mikročipa, presliku putovnice za psa te presliku tekućeg računa vlasnika psa na koji će se izvršiti isplata.

Javni poziv je otvoren od 1. siječnja 2021. do iskorištenja sredstava za 2021. godinu, a najkasnije do 31.12.2021. godine.